Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Aranyeső hullott a sárvári mazsorettekre

2023.06.20

Fantasztikus hangulatban indult el június első hétvégéjén a fesztiválszezon a XIII. Sárvári Országos Mazsorett Fesztivállal a Nádasdy-várban.

Színpadon a Kristály Csoport

A botforgatók showja a Posta téren kezdődött, ahol a fesztiválra érkezett csoportok és a Sárvári Koncertfúvószenekar fesztiválcsalogató műsort mutattak be. Innen vonultak be a Nádasdy-vár udvarára. Az idei évben a hét sárvári csoport - a Felnőtt, a Kristály, a Rózsaszínpárduc, a Napfény, a Holdfény, a Tündér és a Táncoló Talpak - mellett a csepregi, kiskőrösi, hajdúböszörményi és hevesi mazsorettcsoportok méretették meg magukat. Közreműködött a fesztiválon a Sárvári Koncertfúvószenekar és a Kanona Band. 

Nagyszámú közönség látogatott el a Nádasdy-várba

A fesztivált Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy öröm a Nádasdy-vár udvarán fellépni. A történelmi falak több évszázados hagyatékát őrizzük, és töltjük meg újabb és újabb élményekkel, tartalommal minden fesztiválon – szólt az alpolgármester.

Három tagú szakmai zsűri értékelte a produkciókat

A megnyitót követően a megkezdődött a verseny. A fellépők négy korcsoportban show és pom-pon kategóriákban mutatták be tudásukat a három tagú szakmai zsűrinek és a nagyszámú közönségüknek.

Az idei évben tombolasorsolással színesítették a programot, a nyereményeket sárvári vállalkozások, cégek ajánlották fel.

A botok és pom-ponok mellett színes lufik is előkerültek

A XIII. Sárvári Országos Mazsorett Fesztiválon kimagasló eredményeket értek el a sárvári csoportok. Felnőtt korcsoportban a Kristály Csoport show és pom-pon kategóriában kiemelt arany, II. korcsoportban a Rózsaszínpárduc Csoport show és pom-pon kategóriában kiemelt arany, az I. korcsoportban a Holdfény Csoport kiemelt arany, az első fesztiválozó Napfény Csoport arany oklevelet kapott a szakmai zsűritől.  Mosoly díjat nyert a Rózsaszínpárduc és a Kristály Csoport. Tamburmajor díjat kapott Bánó Bianka és Bodorics Kitti. A legjobb koreográfia díját nyerte el Csikós Györgyné művészeti vezető, a Kristály Csoport számaiért.

Több sárvári csoport is fellépett a fesztiválon

-Köszönöm mindenkinek a részvételt. Hálás vagyok az együttes oktatói csapatának és szülői közösségének a sok munkáért, segítségért, a fesztivál előkészítéséért, lebonyolításáért – mondta Csikós Györgyné művészeti vezető.

További híreink

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!