Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Eredicsné Mayer Éva és Pernecker Csilla megyei kitüntetésben részesült

2024.03.21

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából a Vas Vármegyei Közgyűlés március 14-én tartott ünnepi ülést a vasegerszegi művelődési házban. A megemlékezés keretében Vas Vármegye Szolgálatáért „Oktatási Tagozata” elismerésben részesült Eredicsné Mayer Éva, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanára és Pernecker Csilla, a Sárvári Tinódi Gimnázium tanára.

Eredicsné Mayer Éva és Pernecker Csilla megyei kitüntetésben részesült

A kitüntetetteket Kondora István polgármester Vámos Zoltán főispánnal és dr. Kondora Bálinttal, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnökével köszöntötte.

Eredicsné Mayer Éva a díjátadón

Eredicsné Mayer Éva 1984 óta tagja a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola pedagógus közösségének. Kezdetben matematikát és testnevelést, 1994-től német nyelvet is tanít. Pedagógiai ismereteit folyamatosan bővíti. A Diákönkormányzat munkáját segítő tanárként a közösségi életbe történő beilleszkedésre, egymás segítésére, elfogadásra, kooperatív együttműködésre ösztönzi tanulóit. Rendkívül sokrétű programokkal, tartalmas szabadidős elfoglaltságokkal teszi változatossá az iskolai mindennapokat. Diákjai évek óta eredményesen szerepelnek a tanulmányi és sportrendezvényeken. Alkotó gondolkodásmódjával, a feladatok pontos végrehajtásával, iskolája és tanulói iránti elhivatottságával minta a felnövekvő pedagógus nemzedék számára.

Pernecker Csilla a díjátadón

Pernecker Csilla 1985-től a sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolában kezdett tanítani, ahol osztályfőnöki feladati mellé karnagyként megkapta az iskola 70 fős gyermekkórusát is. Az iskola kulturális életének szervezője, az iskola és a városi rendezvények állandó szereplői lettek diákjaival. 1993-ban a sárvári Tinódi Gimnáziumban folytatta pályáját. Énektanári és kórusvezetői munkája mellett osztályfőnöki feladatokat is ellátott, majd 1998-ban magyar nyel és irodalom szakos középiskolai tanári diplomát is szerzett. A gimnázium kulturális életének egyik irányítója lett. Mindkét tantárgya kiváló lehetőséget kínál arra, hogy felkeltse tanítványai érdeklődését a művészetek iránt, amelyet személyes példamutatással is erősít. A tehetséggondozás feladatát a rendszeres, tanórán kívüli munkával valósította meg. Nemcsak a tehetséges, hanem a hátrányos helyzetű diákoknak is segítséget nyújt. Eddigi pályafutása alatt mindig is törekedett a hiteles, korrekt, következetes pedagógusi magatartásra. 2001-2018 között az ikervári Castrum Gemini Énekegyüttest is vezetette.

További híreink

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...

Ülésezett a képviselő-testület

2024.04.26

Megtartotta áprilisi ülését a sárvári képviselő-testület. Beszámolók, egy új kerékpárút és egy családi szabadidőpark is napirendre került

Tovább...

Átadták a Várkerület utca felújított szakaszát

2024.04.26

Ünnepélyesen – a nemzeti színű szalag átvágásával – adta át Ágh Péter országgyűlési képviselő, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Kondora István polgármester a Várkerület utca felújított szakaszát.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!