Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Sárváron tartotta elnökségi ülését a Fürdőszövetség

2024.03.08

Elnökségi ülést tartott Sárváron a Magyar Fürdőszövetség. A február 26-án, a VitalMed Hotelben szervezett eseményen napirendre került többek között a Magyar Fürdőszövetség éves beszámolójának és az éves közgyűlésnek az előkészítése; a vendégforgalmi adatok ismertetése; több, a működést szabályozó, módosított törvény áttekintése; és az idei szezonra való felkészülés.

Sárváron tartotta elnökségi ülését a Fürdőszövetség

Sárváron tartotta meg februári ülését a Magyar Fürdőszövetség elnöksége. Az eseményen Kondora István polgármester köszöntötte az elnökségi tagokat, és röviden bemutatta Sárvár város turizmusát.

- A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő tavaly nagyon jó eredményeket tudott elérni, több mint 700 ezer látogatója lett, és a szálláshelyek is több mint 600 ezer vendégéjszakát tudtak produkálni. Számos tervünk van az idei évre, fejlesztéseket is tervez a fürdő, mindezek ismeretében, hosszú távon fenntarthatónak látom a Sárvári Gyógyfürdő sikeres működtetését – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, nagyon fontos a tapasztalatcsere, hogy megismerjük egymás fürdőjének a működését, a helyi idegenforgalmi folyamatokat.

Kondora István polgármester köszöntötte az elnökségi tagokat

Az elnökségi ülést Kántás Zoltán a Magyar Fürdőszövetség elnöke, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Napirendre került a Magyar Fürdőszövetség éves beszámolójának és az éves közgyűlésnek az előkészítése; a vendégforgalmi adatok ismertetése; több, a működést szabályozó, módosított törvény áttekintése; a víz- és csatornadíj emelkedések; az idei szezonra való felkészülés, a várakozások megfogalmazása; a tapasztalatcsere.

- A fürdők létesítésével és üzemeltetésével foglalkozó jogszabály több helyen, lényeges kérdésekben is változott, melyeket nekünk szakmai oldalról le kell tudni követni, alkalmazkodnunk kell a jogszabályi elvárásokhoz. Ezen túlmenően érzékenyen érintett minket az a tény, hogy egy törvényi változásnak köszönhetően jelentős mértékben nőnek a víz- és szennyvízdíjainkra vonatkozó költségeink. Miután ez egy meghatározó költségeleme a működésünknek, így megpróbáljuk azokat a válaszokat is megkeresni, amivel segíteni tudunk kollégáinknak abban, hogy mérsékelni tudják a költségeiket – tájékoztatott az elnök.

Az elnökségi ülést Kántás Zoltán a Magyar Fürdőszövetség elnöke nyitotta meg

Kántás Zoltán szólt arról is, hogy több szakbizottság segíti a Magyar Fürdőszövetség munkáját. Kiemelkedő jelentőséggel bír a szervezet marketing tevékenysége. Példaként említette a tavaly első alkalommal megrendezett Országos Vízipisztoly Csatát, és a már hagyománynak számító Strandok Éjszakája programot, amin keresztül egyedi módon próbálják bemutatni a magyar fürdőkultúrát és népszerűsíteni a hazai épített fürdőket. A forgalmi adatokban javulásra számítanak, abban bíznak, hogy legalább a 2022. évi adatokat sikerül elérni.

További híreink

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

2024.06.05

Május 24-én felavatták a megújult kirándulóerdőt, így a sárváriak és a városba látogatók újra birtokba vehetik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai eltávolították a veszélyes fákat, új csemetéket ültettek és renoválták az ökoturisztikai berendezéseket.

Tovább...

Horgászturisztikai fejlesztések indulnak Vas vármegyében

2024.06.05

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Sárvár Arénában tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hét helyszínen - 6 db álló- és 1 db folyóvízen - valósít meg fejlesztéseket a "Megújuló horgászturisztikai helyszínek Vas megyében" című TOP Plusz projekt keretében. Megújul a Sárvár-Rábasömjéni horgásztó is.

Tovább...

Felavatták a Dévai utcai játszóteret

2024.06.04

Május 24-én ünnepélyes keretek között avatták fel a Dévai és Újsziget utcai játszóteret. Az ünnepség jó hangulatban és nagy érdeklődés mellett zajlott.

Tovább...

Gyermekzsivajtól volt hangos Sárvár

2024.06.03

Több száz gyermek vett részt a Sárvár több helyszínén zajló Sárvári Gyermeknap elnevezésű programsorozaton, amely a Várparkban, a Nagyvárad utcai játszótéren a Csónakázó – tónál és a KRESZ parkban zajlott.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!