Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Összeült és sorsolt a helyi választási bizottság

A bizottság tagjai dr. Markovics Zsuzsanna és Balkáné Magyar Valéria, továbbá a Fidesz-KDNP által delegált tag dr. Horváth Györgyi. Jelen volt az ülésen Klimits István, a Sárváriakért Egyesület elnöke is. Az ülés döntéseiről dr. Komáromi László adott tájékoztatást.

A választási eljárásról szóló törvény alapján a bejelentett képviselő-jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét sorsolással kell megállapítani. A sorsolásra a jelöltállítás lezárultával, május 6-án 16 órakor került sor a helyi választási bizottság ülésén. Két polgármesterjelölt és 18 képviselőjelölt indul Sárváron!

A sárvári polgármesterjelöltek szavazólapon szereplő sorrendje a sorsolás alapján: az első helyen Kondora István FIDESZ-KDNP, a második helyen Gácsi Tibor Sárváriakért Egyesület neve szerepel.

A FIDESZ-KDNP sárvári képviselőjelöltjei
A FIDESZ-KDNP sárvári képviselőjelöltjei

Sárvár 1. számú egyéni választókerületében a szavazólapon először Varga Károly FIDESZ-KDNP, a második helyen Szabó János Attila független, a harmadik helyen Eiveck Péter Sárváriakért Egyesület neve szerepel majd.

Sárvár 2. számú egyéni választókerületében először Németh Ernő György FIDESZ-KDNP, a második helyen Klimits István Sárváriakért Egyesület jelöltje szerepel a szavazólapon.

Sárvár 3. számú egyéni választókerületében – a sorsolás alapján – először Dr. Máhr Tivadar FIDESZ-KDNP, a második helyen Toldi Tamás Sárváriakért Egyesület neve lesz a szavazólapon.

Sárvár 4. számú egyéni választókerületében a szavazólapon először Kampelné Kozlovszki Marianna FIDESZ-KDNP, a második helyen Strompová Viktória Sárváriakért Egyesület neve szerepel majd.

A Sárváriakért Egyesület képviselőjelöltjei
A Sárváriakért Egyesület képviselőjelöltjei

Sárvár 5. számú egyéni választókerületében először Németh Róbert FIDESZ-KDNP, majd Szilágyi Tamás János Sárváriakért Egyesület jelöltje szerepel a szavazólapon.

Sárvár 6. számú egyéni választókerületében – a sorsolás alapján – először Enzsöl Róbert Sárváriakért Egyesület, a második helyen Benke Róbert független, a harmadik helyen Vinter István FIDESZ-KDNP neve lesz a szavazólapon.

Sárvár 7. számú egyéni választókerületében a szavazólapon először Kondora István FIDESZ-KDNP, a második helyen Gecse Balázs Sárváriakért Egyesület képviselőjelöltje szerepel majd.

Sárvár 8. számú egyéni választókerületében először Gácsi Tibor Sárváriakért Egyesület, majd Varga Jenő Antal FIDESZ-KDNP jelöltje lesz a szavazólapon.

További híreink

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!