Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Új külsőt kap a Gárdonyi iskola

2021.04.21

Megkezdődött a Gárdonyi Géza Általános Iskola külső homlokzatának felújítása. A mintegy 6 millió forintos felújítás eredményeképpen esztétikusabb környezetben várják a diákokat. A munkálatok várhatóan 2021. május 30-ig tartanak.

Új külsőt kap a sárvári Gárdonyi iskola

Már dolgoznak a szakemberek az állványokon, zajlik a Gárdonyi iskola épületének külső színezése és javítása. Németh Ernő igazgató elmondta, a belső homlokzat még 2019-ben, az épület energetikai korszerűsítésekor újult meg, most – az önkormányzat által finanszírozott, mintegy 6 millió forintos felújításnak köszönhetően – felfrissül a külső homlokzat is.

- 2019-ben Sárvár Város Önkormányzata TOP-os pályázatból, illetve önrészből elkészítette az energetikai felújítást. Megvalósult az intézmény belső homlokzatának felújítása, a radiátoroknak a cseréje, az új tornateremnek hőszivattyúval való ellátása, a padlásszigetelés, a nyílászárók cseréje. Amikor befejeződött a felújítás, Kondora István polgármester úr megígérte, hogy az utcafrontot is meg fogja csinálni az önkormányzat saját költségvetéséből. Most elérkezett az idő, a Gyöngyös utcai és a Deák Ferenc utcai homlokzat meg fog újulni, teljesen új külsőt kap az iskola, összhangba kerül a 2005-ben átadott új tornacsarnok-, illetve tanteremrésszel – fogalmazott Németh Ernő.

A kivitelezést Varga Szabolcs egyéni vállalkozó végzi, a munkálatok legfeljebb két hónapot vesznek igénybe. Németh Ernő a környéken lakók és közlekedők türelmét kérte, egyes napokon áramszünet lesz, valamint a gyalogos forgalom részleges korlátozása várható.

- Egyeztetni kellett az E.ON-nal, bizonyos ideig nem lesz áram, erre fel is hívták a lakók figyelmét. A Deák Ferenc utcán csak a járdát fogjuk lezárni, a másik oldalon még van lehetőség a gyalogosoknak az átkelésre. Az ALDI felőli részen a járdát is meg fogja újíttatni az önkormányzat, egy kicsit el volt már használódva a burkolat – tette hozzá.

Új külsőt kap a sárvári Gárdonyi iskola

Nem csak az utcafronton zajlanak munkálatok, az intézmény udvarában a játszóeszközök és a padok újulnak meg a diákönkormányzat és a szülők jóvoltából.

 - Csúszdát vásároltunk a diákönkormányzat támogatásával, megújul a libikóka, a mászóka, Varga Jenő szülő elkészítette a hintát, és az udvari ülőpadokat is megújítottuk, kicseréltük, illetve lefestettük – sorolta az igazgató.

Az iskolapadba visszatérő gyerekeket már egy megújult játszótér várja. A homlokzatfelújítás azonban május végéig tart, ezért a szülőktől és a gyerekektől odafigyelést, körültekintést kér az iskola az épület megközelítésekor.

További híreink

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

2024.06.05

Május 24-én felavatták a megújult kirándulóerdőt, így a sárváriak és a városba látogatók újra birtokba vehetik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai eltávolították a veszélyes fákat, új csemetéket ültettek és renoválták az ökoturisztikai berendezéseket.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!