Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Újabb fejlesztések indulhatnak Sárváron

2021.12.03

TOP Plusz Fejlesztési Program indul Vas megyében. Az újabb hétéves fejlesztési ciklusban 45 milliárd forint érkezik Vas megyébe, amelyet sajtótájékoztató keretében jelentettek be a megyeházán, ezen többek között Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és Ágh Péter országgyűlési képviselő is részt vett.

Újabb fejlesztések indulhatnak Sárváron

A sajtótájékoztatón számba vették a most zárult fejlesztési program eredményeit. Sárváron számos projekt valósulhatott meg a támogatás keretében az elmúlt években:

- RÁBASÖMJÉNI ÉS SZOMBATHELYI ÚTI KERÉKPÁRUTAK

- A SZEGEDI KÖRÖS UTCÁTÓL ÉSZAKRA A BALASSI, KISFALUDY, VÖRÖSMARTY UTCÁK CSAPADÉKVÍZ - ELVEZETÉSE  

- GÁRDONYI ISKOLA ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA

- HILD PARK KIALAKÍTÁSA

- ZENEHÁZA

- HEGYKÖZSÉGI KERÉKPÁRÚT

- CSÓNAKÁZÓ – TAVI FEJLESZTÉSEK

- BÖLCSŐDE ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE ÉS BŐVÍTÉSE

- BELVÁROSI CSAPADÉKVÍZ – ELVEZETÉSI PROJEKT

Újabb fejlesztések indulhatnak Sárváron

Dr. Kondora Bálint megyei közgyűlési alelnök üdvözölte, hogy Szombathely illetve Észak- és Dél – Vas megye is újabb fejlesztési forrásokhoz juthat. Bízik abban, hogy Sárváron is jelentős fejlesztések indulhatnak a következő években. a tervek készen állnak a város további fejlesztésére.

Újabb fejlesztések indulhatnak Sárváron

Ágh Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az Észak-Vas megyei gazdasági-, gyógy- és kulturális turisztikai övezet 63 települése 12,8 milliárd forintos támogatáshoz jut. – A helyi gazdaság fejlesztésére, helyi és térségi turizmusfejlesztésre, kerékpárútak, járdák, közterek, csapadékvíz-hálózat, zöldterületek felújítására, óvodák és bölcsődék fejlesztésére is lehet pályázni, továbbá önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére, helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra felújítására. Újdonság, hogy a következő Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében beleterületi utak fejlesztésére is lehet majd pályázni. Remélem, hogy ez a sárváriak megelégedésére szolgál majd, és együtt tovább építhetjük Sárvárt – mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő.

További híreink

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

2024.06.05

Május 24-én felavatták a megújult kirándulóerdőt, így a sárváriak és a városba látogatók újra birtokba vehetik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai eltávolították a veszélyes fákat, új csemetéket ültettek és renoválták az ökoturisztikai berendezéseket.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!