Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Dilatációs elemet cserélnek a III. Nádasdy Ferenc Rába hídon

2021.08.15

A 84-es főút 63-as kilométerszelvényéhez közel található sárvári III. Nádasdy Ferenc Rába hídon a Balaton felőli hídfőnél meghibásodott a dilatációs szerkezet. Tekintettel arra, hogy egy speciális elemről van szó, amelyet külön le kell gyártania a kivitelezőnek, ezért jelenleg is csak félpályás korlátozás mellett haladhat a forgalom - tájékoztat közleményében a Magyar Közút Nonprofit Kft.

Dilatációs elemet cserélnek a sárvári III. Nádasdy Ferenc Rába hídon

A szerkezeti elemek gyártása már folyamatban van, azok szállítása szeptember közepén várható, ezt követően végezhető el a meghibásodott dilatáció garanciális javítása.

 

A félpályás korlátozás idején időszakosan hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A közútkezelő a közlekedők türelmét és megértését kéri a kivitelezővel együtt a munkák befejezéséig, illetve azt, hogy a hídra telepített jelzőlámpás forgalomirányításnak és a kihelyezett ideiglenes korlátozásoknak megfelelően közlekedjenek a műtárgyon.

 

A dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet.

További híreink

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

2024.06.05

Május 24-én felavatták a megújult kirándulóerdőt, így a sárváriak és a városba látogatók újra birtokba vehetik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai eltávolították a veszélyes fákat, új csemetéket ültettek és renoválták az ökoturisztikai berendezéseket.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!