Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Programok

Találkozz a vármegye tűzoltóival Sárváron

Várpark

2024. május 25. szombat
08:45-13:30

Kilencedik alkalommal kerül sor a Vas vármegyei tűzoltók találkozójára, amelynek helyszínéül idén a sárvári Nádasdy-vár és annak várparkja szolgál május 25-én.

Találkozz a vármegye tűzoltóival Sárváron

Minden évben várva várt program, hogy a Vas vármegyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóinak felvonulásától és szirénájának hangjától hol és mikor is lesz hangos a környék. 2024. évben csaknem ötszáz tűzoltó több mint hatvan tűzoltószervezettől, a Sárvár központjában lévő történelmi nevezetesség, a Nádasdy-vár parkjában gyülekezik május utolsó szombatján.

 

Akik kilátogatnak a gyermeknaphoz közeli rendezvényre, most sem fognak csalódni. A rendezvény a gépjárművek felsorakozását követően 08.45 órakor a Sárvári Koncertfúvószenekar térzenéjével veszi kezdetét, majd ezt egy ünnepélyes megnyitó követi 09.00 órakor, amelyre a találkozó összes résztvevője felsorakozik. A megnyitó keretében a vármegyei tűzoltók jelképes összetartozásaképp egy kopjafát lepleznek le, amelyet a történelmi egyházak képviselői a helyszínen megáldanak, felszentelnek.

A megnyitót követően bízunk benne, hogy benépesül a vár környezete és a megannyi program is hozzájárul ahhoz, hogy gyermekek és felnőttek egyaránt élményekkel távozzanak a rendezvény helyszínéről.

A programok között szerepel többek között a szombathelyi MAN tűzoltó, valamint a Volkswagen Amarok drónszállító gépjárművek bemutatása, a Területi Tűzmegelőzési Bizottság sátrának kitelepülése, de tipikus tűzoltós programok is lesznek. Így lehetőség nyílik tálcatűz oltásra, kötéltechnikai bemutatót tartanak a celldömölki tűzoltók, propán-bután gázpalack tüzének oltását is megcsodálhatják a nézelődők. Ami idén sem maradhat el, az a kistűzoltók próbatétele. A bátor és elszánt gyermekek, ugyanis egy akadálypályát teljesítve szerezhetik meg kistűzoltó igazolványukat, majd egy fogadalomtételt követően ők is igazi kis tűzoltókká válhatnak. A programelem 10.30 órakor kezdődik.

A találkozót minden évben a tűzoltó gépjárművek együttes elvonulása zárja, amelyre 13.30 órakor kerül sor.

Értesüljön elsőként városunk híreiről!