Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

VárosFa Program kezdődött Sárváron

2022.10.25

Sárvár Város Önkormányzata sikeresen pályázott a MOL-Új Európa Alapítvány első fenntarthatósági pályázatára. A VárosFa Program keretében 40 db fa elültetésére nyert támogatást az önkormányzat, az első tíz facsemete a Gárdonyi Géza és a Deák Ferenc utcák környékén került elültetésre.

VárosFa Program kezdődött Sárváron

Az első fák október 10-én érkeztek meg a városba, hat darab a Gárdonyi Géza és Deák Ferenc utcák közötti zöldterületen, a játszótér mellett, négy darab a Gárdonyi utca 25. és 31. közötti területen került elültetésre.

Az ültetésben a Gárdonyi Géza Általános Iskola 4.b osztályos diákjai segédkeztek, szakmai segítséget a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai nyújtottak. Az eseményen több városvezető is jelen volt, Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Németh Róbert, a körzet önkormányzati képviselője is kivette a részét a munkából.

- Sárváron nem újdonság a zöldítés és a fáknak az ültetése. Fontos, hogy egyre inkább azt láttassuk, és mutassuk, hogy a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdése számunkra nemcsak szavakban fejeződik ki, hanem tényleges akciókban – hangsúlyozta az alpolgármester.

VárosFa Program kezdődött Sárváron

A MOL-Új Európa Alapítvány első fenntarthatósági pályázatára 2022 áprilisában lehetett pályázatot benyújtani a 10 ezer főnél nagyobb településeknek. A VárosFa programot az Alapítvány az Agrárminisztériummal, a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel együttműködve hirdette meg. A program két fázisában idén összesen 7000 fát ültetnek el a városok országszerte. Vas megyében öt város került be a programba: Sárvár mellett Szombathely, Celldömölk, Körmend és Kőszeg.

Németh Róbert emlékeztetett, korábban a játszótérnél három, a Gárdonyi utca 25. és 31. közötti területen pedig egy balesetveszélyes fát kellett kivágni. Örömének adott hangot, hogy a fákat most többszörösen is sikerült pótolni.

- Régi elhatározás volt, hogy zöldítjük ezt a választókerületet is. Amikor kényszerűségből ki kellett vágni az idősebb fákat, megígértük, hogy több fát fogunk helyette ültetni. Ez egy nagyon jó lehetőség volt erre – mondta a képviselő.

A Neked Zöldül programsorozat keretében 10 db keskenylevelű kőris, valamint 5-5 db ezüsthárs, kislevelű hárs, korai juhar, puszta szil, nagylevelű hárs és hegyi juhar kerül elültetésre Sárváron.

További híreink

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

2024.06.05

Május 24-én felavatták a megújult kirándulóerdőt, így a sárváriak és a városba látogatók újra birtokba vehetik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai eltávolították a veszélyes fákat, új csemetéket ültettek és renoválták az ökoturisztikai berendezéseket.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!