Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Májusfaliget nőtt a Várparkban

2023.05.08

Több száz résztvevő 23 májusfát állított fel a Várparkban. Idén Sárvár három testvérvárosának delegációi is díszítettek egy-egy fát.

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

A hagyományokhoz hűen májusfaligetet állítottak a Várparkban a sárvári önkormányzat, a helyi civil szervezetek, a testvérvárosok képviselői és a filippínó vendégmunkások Kondora István polgármester és Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatójának moderálásával. A fák állításában több százan vettek részt, de a vár hídjáról is nagyon sokan nézték, hogyan „nőnek ki” a májusfák a földből. Az önkormányzat idén is megvendégelte a majális résztvevőit, akik megkóstolhatták a város borát, de sörből és virsliből sem volt hiány.

Sonntagberggel 50 éves, Szinérváraljával 25 éves, Uherské Hradištěvel 10 éves testvérvárosi kapcsolat fűzi össze Sárvárt, ezeket a jubileumokat ünnepelték május első hétvégéjén városunkban. Csehországban is él a májusfaállítás hagyománya, ezért nem volt ismeretlen Stanislav Blaha, Uherské Hradiště polgármestere előtt ez a népszokás, akinek nagyon tetszett a rendezvény.

A Sárvári Fotóklub tagjai egy különlegeséggel készültek az idei májusfaállításra, Wieder Sándor egyesületi tag ötlete nyomán egy fotópontot állítottak.

Kondora István polgármester örömmel nyugtázta, hogy összehozta a város közösségeit az idei májusfaállítás is, bízik abban, hogy a következő hetekben sokan megcsodálják majd a fákat.

Már április 30-án elkezdődtek az ünnepi programok

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

Sárváron már április 30-án elkezdődtek az ünnepi programok, hiszen előmajálist szervezett a Nádasdy Kulturális Központ. Színházi előadás, társastánc-bemutató, koncertek, vidámparki játékok, kézműves-foglalkozások várták a családokat a várban.

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

A rábasömjéni civil szervezetek, akik közel öt évvel ezelőtt élesztették újra a régi hagyományt, már április 30-án felállították a városrész májusfáját. Május 1-jén a Sárvári Koncertfúvószenekar reggeli ébresztője után kezdődött el a Várparkban a májusfaállítás közös nagy ünnepe, a 23 fa felállítása.

További híreink

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

2024.06.05

Május 24-én felavatták a megújult kirándulóerdőt, így a sárváriak és a városba látogatók újra birtokba vehetik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai eltávolították a veszélyes fákat, új csemetéket ültettek és renoválták az ökoturisztikai berendezéseket.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!