Kedvencek közé 2018. 6. 22. - Péntek, 16:40 - Névnapok: Paulina

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Folklórgála az államalapítás ünnepén

2017.08.21. 07:57

Idén is a nemzetközi folklórgála műsorának keretében tartották meg az augusztus 20-i városi ünnepséget.

A közreműködő együttesek zászlóinak és táncosainak sorfala előtt hangzott el Kondora István Sárvár polgármesterének köszöntője a zsúfolásig megtelt várudvaron.
 

 
 

- Az államalapítás ünnepe egyúttal Sárvár születésnapja is, hisz augusztus 20-án nyerte vissza a település városi rangját, melynek jövőre lesz az 50. évfordulója – emlékeztetett Kondora István, Sárvár polgármestere.  Városunkban Szent István öröksége élő, amelyet most is tovább építünk – tette hozzá a polgármester.
 


 

- Az ország legrégebb óta működő folklórfesztiválja, a sárvári az egész megyében és azon túl is hirdeti a fellépő csoportok révén hazánk vendégszeretetét, mi módon kell más népeket vendégül látni, akik barátsággal érkeznek hozzánk -  szólt Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke.
 


 

Az ünnepi köszöntő után a polgármester megszegte a város új kenyerét azt kívánva, hogy a következő aratásig minden sárvárinak jusson belőle bőséggel. Ezután egy-egy pohár bort körbe kínálva a színpadon az itt élőknek és a város vendégeinek is jó egészséget kívánt. Ezt követően került sor a folklórgálára, mely késő este tűzijátékkal zárult.