Kedvencek közé 2018. 10. 19. - Péntek, 22:53 - Névnapok: Nándor

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Hamarosan elkészül a gondozási központ épülete

2018.09.22. 09:24

Jó ütemben halad és hamarosan befejeződhet a gondozási központ épületének felújítása. A Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ épülete pályázati forrásból és a sárvári önkormányzat által biztosított önrészből újulhat meg.

2017 augusztusában költözött el ideiglenesen Nádasdy utcai székhelyéről a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ annak érdekében, hogy megkezdődhessen az épület teljes rekonstrukciója. Az ingatlan hosszú évtizedek óta felújításra szorult, az épület korábbi állapotában már nem felelt meg a kor követelményeinek. A gondozási központnak törvényi kötelezettségei miatt 2016-tól jelentős többletfeladatot kellett ellátnia, így az utóbbi években már nemcsak a korszerűsítés, az épület bővítése is elkerülhetetlenné vált.

Sárvár Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 150 millió forintot nyert a gondozási központ korszerűsítésére, melyet további 148 millió forinttal egészített ki.
A közel 300 millió forintos beruházás jó ütemben halad, heteken belül befejeződhet az épület rekonstrukciója, tájékoztatott Kondora István polgármester az építkezés bejárásakor.

- Egy nagyon régi adósságot tudunk törleszteni azzal, hogy felújítjuk az intézményt. Finisébe ért a kivitelezés, lassan végeznek a szakemberek a belső munkálatokkal, és az intézménybe tervezett bútorok is hamarosan elkészülnek. A kívül-belül megújult gondozási központ a városnak az egyik szép pontja, az egyik éke lesz – hangsúlyozta a polgármester.

A szociális intézmény épületét nemcsak felújították, emeletráépítéssel és egy új, hátsó épületrész kialakításával a bővítés is megvalósulhatott.
A tervezés és kivitelezés során energiahatékonysági szempontokat is figyelembe vettek. A projekt keretében sor került a nyílászárók cseréjére, a külső falak és a padlásfödém hőszigetelésére, a fűtés korszerűsítésére. A fenntartási költségek további mérséklése érdekében napelem rendszert is telepítettek az épületre.

Egyes helyiségekben már a takarítási munkálatok zajlanak. Az intézmény pár héten belül várhatóan visszaköltözhet a Nádasdy utcai épületbe, és korszerű környezetben, magasabb szinten láthatja el feladatait.