Kedvencek közé 2018. 5. 25. - Péntek, 05:17 - Névnapok: Orbán

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Hősök Napjára emlékezett a város

2017.05.29. 19:36

Verőfényes időben, szép számú érdeklődő előtt tartották Sárvár főterén, az első világháborús emlékműnél a Hősök Napi ünnepséget.

– Azokra a hőstettekre emlékezünk, amelyek gyermekeink számára is példaként szolgálnak majd – szólt köszöntőjében Ferge László őrnagy, az Magyar Honvédség (MH) szombathelyi toborzó és érdekvédelmi irodavezetője. A megemlékezésen a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredének díszelgő egysége állt őrséget az eseményre felújított emlékműnél, melyet Orbán István kanonok áldott meg. Ezt követően Kondora István, Sárvár polgármestere mondott beszédet. Senki sem születik hősnek, de lesznek néhányan, akik a sors parancsa által azzá válnak – fogalmazott Kondora István.

– Erre a sok százezer magyarra emlékezünk most, akik életüket adták hazájukért. Két olyan elvesztett háborúban, amelynek súlyos következményei voltak a magyarság számára. Először elvesztettük országunk kétharmadát, majd másodjára a kommunizmus igáját vettük magunkra. Talán a mai napig sem hevertük ki a szenvedéseket teljesen. Ehhez béke és nyugalom szükségeltetik, ezért becsüljük, hogy sorsunkat hosszú évtizedek óta nem gyötri háború. Ezekben az időszakokban viszont kétszeres erővel kell emlékezni hőseinkre – mondta Sárvár polgármestere.

A rendezvényen felcsendült a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország, Monostori Patrik verset szavalt és közreműködött a Szent László Katolikus Iskola kórusa. Végezetül az emlékmű talapzatánál koszorút helyezett el Sárvár Város Önkormányzata és a honvédség jelen lévő alakulatainak képviselői.