Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.08.05

STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi Sárváron a hulladékszállítást. Külön – külön naptárban tette közzé a cég a kommunális, a szelektív és a zöldhulladék szállítására vonatkozó szabályokat, időpontokat.


Fotó: stkh.hu

A hulladékszállítási naptárak az oldal alján, a Kapcsolódó dokumentumoknál letölthetőek.

 

Kommunális hulladékgyűjtési szabályok:

• A kukákba csak és kizárólag olyan hulladék kerülhet, ami nem gyűjthető szelektíven, nem veszélyes, nem forró (Pl.: hamu), nem folyik és nem veszélyezteti az ürítést végző testi épségét.

• A hulladékgyűjtő edénynek illeszkednie kell a közszolgáltatónál rendszeresített gyűjtőjármű ürítő szerkezetéhez. Új edény beszerzéséről, illetve cégünk edénybérleti lehetőségeiről ügyfélszolgálatainkon kaphat bővebb felvilágosítást.

• A kukákat mindig a gyűjtési napon, reggel 5 óra előtt kell az utcára kihelyezni.

• Ünnepnapokon kérjük a lakosságot, hogy 1 órával korábban húzzák ki az edényeiket.

• Előfordulhat, hogy a kuka űrtartalmát meghaladó hulladék-mennyiség képződik az ingatlanhasználónál. Ebben az esetben a cégünknél rendszeresített, STKH emblémás gyűjtőzsákban kell kitenni a plusz szemetet a kuka mellé.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési szabályok:

• A kukaedényeket, gyűjtőzsákokat az ingatlan elé, közterületre, hulladékgyűjtő célgéppel könnyen megközelíthető, jól látható helyre, reggel 5 óráig kérjük kihelyezni.

• A zsákokba és edényekbe csak a megfelelő hulladéktípusok kerülhetnek.

• A csomagolási hulladékot mindig lapítva, a zsákokat teljesen megtöltve kell kihelyezni.

• A kihelyezett zsákokkal megegyező számú, de legfeljebb 2db sárga és 1db kék cserezsákot biztosítunk. Az ezen felül keletkező csomagolási hulladék bármilyen átlátszó zsákban kihelyezhető elszállításra.

• Az elkülönítetten gyűjtött hulladék elhelyezésére zöldudvarainkban is biztosítunk lehetőséget, ahol a csomagolási hulladékon felül, újrahasznosításra alkalmas hulladékot is átveszünk.

• Az elkülönítetten gyűjtött hulladék begyűjtése – a kihelyezett mennyiségtől és a működési kapacitástól függően – akár több napot is igénybe vehet.

Zöldhulladék gyűjtési szabályok:

• Az STKH házhoz menő rendszerben biztosítja a zöldhulladék gyűjtését és télen a karácsonyfák elszállítását.

• A zöldhulladék elszállítása előre bejelentett időpontok alapján történik, amelyeket a közszolgáltató és az önkormányzat weboldalán (www.stkh.hu, www.sarvarvaros.hu) található hulladéknaptárakban tekinthet meg.

• A zöldhulladék begyűjtése - a kihelyezett mennyiségtől és a működési kapacitástól függően - akár több napot is igénybe vehet.

• A zsákba vagy edénybe dobható fák, bokrok (legfeljebb 5 cm átmérőjű lehet) nyesedékei, lenyírt fű, lehullott levelek.

• Tilos a zsákba vagy edénybe dobni földmaradékot, forgácsot, fűrészport, nádat, tuskót, konyhai hulladékot, állati mellékterméket és egyéb, szelektív és kommunális gyűjtésből származó hulladékot.

• A zöldhulladék-gyűjtő edényeket és zsákokat a járatrend szerinti ürítési napon reggel 5 óráig kell kihelyezni az ingatlanok elé.

• Nem megfelelő hulladék esetén az STKH az elszállítást nem tudja vállalni, ahogyan az egyéb zsákba, kötegelve kihelyezett vagy nem az edény méretének megfelelő mennyiségű zöldhulladékot sem szállítják el.

• A zöldhulladék-gyűjtő zsák beszerzési pontjainak részletes listáját megtalálja az STKH honlapján.

• Az STKH javasolja a házi komposztáló edények használatát is, amelyek megkönnyíthetik a kertben vagy a konyhában keletkező, biológiailag lebomló hulladék hasznosítását, így nemcsak költséget takaríthat meg, hanem értékes tápanyaghoz juttathatja a növényeit.

További híreink

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!