Kedvencek közé 2018. 5. 27. - Label(), 10:02 - Névnapok: Hella

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Méhészmúzeum lesz az egykori babaházból

2017.04.02. 15:07

Elkezdődtek a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület által az Arborétum egyik üresen álló épületébe tervezett állandó kiállításnak a kivitelezési munkálatai.

Korábban csak babaház néven emlegették az annak idején itt játszadozó bajor hercegi család gyerekeiről elnevezve a kis épületet. Az Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI) sárvári botanikuskertjében régóta üresen álló épület hasznosítására a sárvári méhészeknek született ötlete a sárvári méhészmúzeum létrehozásával, melyet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület támogat. A gyalogösvényen megközelíthető, vadregényes környezetben szeretnék bemutatni a mézkészítéssel kapcsolatos eszközöket, történetüket.

Az egyesület tagjai maguk alakítják ki társadalmi munkában a méhészházat. A hely adottságai miatt méhek nem lehetnek a kaptárakban, azonban így is átfogó képet kaphatnak majd a látogatók a méhészetről – szólt a kiállításról Makrai Attila, a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület elnöke.

- A rovarvilág, azon belül pedig a méhek nagyon fontos szereplői a természet körforgásának, egyensúlya fenntartásának. Így a növényvilág bemutatása mellett nekik is helyük lehet az arborétumban - fogadta örömmel a méhészek elképzelését Dr. Borovics Attila erdőmérnök, az ERTI főigazgatója.

Az egykori babaházból mézeskalács házzá alakuló méhészmúzeumot várhatóan ősztől tekinthetik meg az érdeklődők.