Kedvencek közé 2018. 7. 17. - Kedd, 19:36 - Névnapok: Endre, Elek

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Sárváron ingyenes a parkolás

2017.08.12. 10:33

Sárvár egész területén ingyenes a parkolás, miután a képviselő-testület módosította az önkormányzat fizetős övezeteket felsoroló rendeletét.

Az eddigi hatályos szabályozás szerint a vár melletti parkoló volt az egyetlen díjfizetés ellenében igénybe vehető várakozási övezet. Erre az Új Széchenyi Program keretében megvalósult Sárvár városközpont és a gyógyfürdő térbeli kapcsolatának megújítására irányuló projekt kapcsán volt szükség. Ugyanis a pályázati előírások alapján vállalta a település a várparkolóban a díjfizetős parkolás kialakítását és üzemeltetését. Ennek a kötelező működtetési ideje járt le a közelmúltban.

– Azáltal, hogy a Nádasdy-vár melletti parkoló kikerült a helyi rendelet díjfizetés ellenében igénybe vehető várakozási övezeteket felsoroló mellékletéből, Sárvár teljes területén újból ingyenes a parkolás – jelentette be Kondora István polgármester. A rendeletmódosítás kapcsán az önkormányzat a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel történő továbbértékesítési szerződést is megszüntette.

A helyi önkormányzat közfeladata, hogy a településüzemeltetés keretén belül biztosítsa a gépjárművek parkolási lehetőségét. Ezért a díjfizetésen túl más eszközök is rendelkezésre állnak. Sárvár esetében ez azt jelenti, hogy a belvárosban továbbra is érvényben van az egyórás várakozási időkorlát. Eszerint a Hunyadi utcai körforgalomtól a főtér felé a Batthyány utca mindkét oldala korlátozott várakozási övezet. Ahol egy óra az ingyenesen engedélyezett várakozás munkanapokon 8-17 óra közötti időben, szombaton pedig 8-13 óra között.