Kedvencek közé 2020. 4. 8. - Szerda, 08:00 - Névnapok: Dénes

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

120 hársfát ültet a jubiláló Sárvári Kerékpár Egylet

2019.03.27. 10:59

Ahány évesek, annyi fát fognak ültetni – határozta el az idén 120 éves Sárvári Kerékpár Egylet, amely 1899. március 19-én alakult meg. Az emlékévben a város azon pontjaira ültetnek fákat, ahol kerékpározásra alkalmas út halad keresztül.

Zöldebbé tennék ezzel Sárvárt, emlékeznek az elődökre és üzennek a jövőnek. Az akcióhoz csatlakozott a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület, a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület, a Sárvári Fotóklub és a Honismereti szakkör.
 
– A fatelepítési program elősegíti, hogy a kerékpár- és közutak mentén frissebbé, egészségesebbé, kerékpározhatóbbá válik a környezet. Továbbá ezzel a civil összefogással demonstráljuk, hogy a hársfák ültetésével egyensúlyba szeretnénk hozni a természet körforgását, hisz a méheknek is fontos mézelőhelye a hárs – mondta Wawrzsák Zsolt, a Sárvári Kerékpár Egylet elnöke a Várparkban, az első facsemete ünnepélyes elültetésekor.

A sárvári bringások honlapján lehet jelentkezni, hogy kik szeretnének fát telepíteni. Ezzel figyelemmel kísérhető lesz az akció előrehaladása is.