Kedvencek közé 2020. 4. 8. - Szerda, 06:26 - Névnapok: Dénes

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

15 éves a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

2017.12.24. 11:31

Tizenöt éve nyitotta meg a kapuit a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő. Az évfordulón ünnepséget tartottak mindazok részvételével, akik akkor és ma is sokat tettek-tesznek az ország első élményfürdője érdekében.

A város védőszentje, Szent László isteni adománykén olaj helyett termálvizet fakasztott Sárváron, egyszerre kétfélét is. Így városunk életét 1961 -től meghatározza ez a tény. Sárvár rendelkezett olyan adottságokkal, klimatikus viszonyokkal, termálvizekkel, végül jószándékú és elkötelezett emberekkel, hogy nekiindulhatott a lehetőségek megvalósításának nehéz útján.


A sikerhez kellett egy jó vezető, egy jó csapat és kellett hozzá Sárvár lakossága. A Sárvárfürdőt a város polgárai közösen építették! Emlékeztetett Kondora István Sárvár polgármestere az évfordulóra megjelent kötet köszöntőjében. - Bárkinek nem tetszik, Sárvár akkor is mára igazi ötcsillagos város lett – állapította meg Kondora István az ünnepi összejövetelen.

- A sárváriaknak évtizedes vágyuk volt, hogy azokat a természeti kincseket, amelyekkel a Mindenható megáldotta őket, tudják úgy hasznosítani, hogy hozzáadják a saját képességüket, akaraterejüket, és ennek köszönhetően a várost előbbre juttassák - idézte fel a fürdő születését dr. Dénes Tibor nyugalmazott polgármester.

- A sárvári fürdő esetében egyszerre volt jelen a véletlen és a tudatosság is. Véletlenül fedezték fel a termálvizet, amit azonban hozzátettek élve az adottságokkal, az már egy tudatos, kitartó munka eredménye - emelte ki Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. Hozzátéve, hogy Sárvárba érdemes volt befektetni, ami sokszorosan meg is térült: 2010 óta az országgyűlési képviselők munkájának köszönhetően 80 milliárd forinttal gazdagodott Sárvár és környéke.

– Az első Orbán-kormány ideje alatt sok jó dolog történt az országban, fejlődhettek a települések. Nemcsak szimbolikus épületek újultak meg, hanem számos olyan döntés született, amelynek köszönhetően esélyt kaptak az elgondolásaikat megvalósítók. Ágh Péter elmondta, hogy személyesen is jelen lehetett a fürdő 2002-es bokrétaünnepségé, amelyen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. – Észak-Vas megye fejlődéséért dolgozunk, akkor is, most is, ennek bizonyítéka a sárvári fürdő folyamatos fejlődése – hangsúlyozta Sárvár parlamenti képviselője.

- Sárvár világmárka lett - szólt Hende Csaba az országgyűlés alelnöke, aki Szombathely és a Vas megye többi településének az üdvözletét tolmácsolta a születésnapon. A kínai miniszterelnök látogatását is példaként hozva, hogy Sárvár a tudását fogja exportálni Kínába a város mintájára termálfalukat építenek majd.

Vancsura Miklós ügyvezető igazgató az ünnepség végén dr. Kondora Bálinttól, a Vas megyei Közgyűlés alelnökétől vette át a megye elismerő oklevelét. A látogatók pedig az évforduló napján, december elsején a nyitáskori árakon kínált belépőkkel léphettek be a Sárvárfürdőbe.

 

VISSZA NYOMTATÁS