Kedvencek közé 2020. 8. 13. - Csütörtök, 22:30 - Névnapok: Ipoly

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

23 napirendet tárgyaltak a vírusjárvány utáni első ülésen

2020.07.10. 08:17

Megtartotta a vírusjárvány utáni első ülését a sárvári képviselő–testület július 9-én a városházán, ahol 23 napirendet tárgyaltak, és tájékoztatást hallgattak meg az önkormányzat pénzügyi helyzetéről, de döntöttek pályázatokról is.

Kondora István polgármester tájékoztatást adott arról, hogy a veszélyhelyzet idején polgármesterként kellett döntéseket hoznia a képviselő-testület helyett, 120 határozatot és 7 rendeletet hozott. Mint mondta, a sárváriak fegyelmezetten viselkedtek a veszélyhelyzetben, az operatív törzs utasításait mindenki betartotta, polgármesterként nem kellett rendkívüli intézkedéseket tennie. Kondora István azt is kiemelte, hogy az elmúlt hónapokban a helyi médián keresztül folyamatosan tájékoztatta a város lakosságát a helyi történésekről, a járványhelyzettel kapcsolatos aktuális tudnivalókról. Magyarország sikeresen védekezett a koronavírusjárvány első hullámában – húzta alá Kondora István.
Napirend előtt jelentette be Klimits István, a Híd a Jövőnkért Egyesület jelöltjeként a 2019-es önkormányzati választáson a 2-es körzetben egyéni képviselői mandátumot szerzett képviselő, hogy a jövőben függetlenként folytatja munkáját a sárvári képviselő-testületben. Kérdésünkre döntését azzal indokolta, hogy függetlenként hatékonyabban tudja a kertvárosiak érdekeit képviselni.
Az ülésen elfogadták három önkormányzati cég 2019. évi mérlegbeszámolóját, tájékoztatást hallgattak meg az önkormányzat pénzügyi helyzetéről, Kondora István elmondta: az egyik cél a vírushelyzet idején hozott döntésekben a pénzügyi tartalékok képzése volt. A polgármester hangsúlyozta: szigorú takarékossággal kezelik az
önkormányzat - vírusveszély okozta gazdasági nehézségek miatt
megváltozott - pénzügyi helyzetét.

Pályázatot nyújtott be az önkormányzat az Eperjes utca burkolat – felújítására, és tárgyalták többek között a Sárvári Cseperedő Bölcsőde bővítésére elnyert pályázatot is.