Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 20:49 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

A biztonságot szolgálja az átadott kerékpárút és a Katalin utca új útburkolata

2019.10.05. 17:22

A Sári városrész közlekedési feltételeit jelentősen javító két beruházás átadási ünnepségére került sor. A Bögöt-Porpác felől érkező kerékpárút városközponthoz csatlakozó szakasza közel 140 millió forintból valósult meg és elkészült 30 milliós önkormányzati forrásból a Katalin utca útburkolata.

A két érintett útszakasz szomszédságában a Kavics-gödörben felállított sátornál várták a környék lakóit az ünnepségre. A jó hangulatról a Kanona Band gondoskodott. Az avatáson részt vettek velocipédjeikkel a nagykanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai is. Az egyik eredeti példány 1870-ből származott. Az ünnepi beszédek után az egybegyűltek az óriáskerekesek, a sárvári kerékpár egylet és a városrész fiataljaival közösen avatták fel a Sári városrészen elkészült közel 170 millió forint értékű kerékpárforgalmi létesítményeket.

– A Sárváron most elkészült kerékpárút-fejlesztéseknek köszönhetően fontos mérföldkövet léptünk át, hiszen valamennyi városrészből biztonságosan megközelíthető a belváros – mondta Varga Károly önkormányzati képviselő, a rendezvény házigazdája. Aki a két beruházás létrejöttét idézte fel.

– A jobb minőségű utak használata a gépjárművezetők, a kerékpárosok és a gyalogosok nagyobb figyelmét is igényli. Ehhez kapcsolódóan a következő időszak feladata a városon belüli közlekedés még biztonságosabbá tétele – fogalmazott köszöntőjében Kondora István polgármester.

A kerékpárút-fejlesztés pályázati partnereként részt vevő megyei önkormányzat részéről dr. Kondora Bálint alelnök kiemelte, hogy Szombathely kivételével a vasi településeken 17 km-nyi kerékpárutat adtak át, ebből nyolc kilométer Sárváron valósult meg. A kerékpárutakra való pályázat nemcsak az utak megépítését, hanem a közlekedési tudatformálást is magában foglalta.

A hivatalos átadó után a jelenlévőket közös beszélgetésre és fogadásra várták. Így véve birtokba a város a felújított Katalin utcát és az új kerékpárutat Sáriban.