Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 14:33 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

A jubileumi Nádasdy Történelmi Fesztivál számos meglepetést tartogat

2018.06.25. 10:50

A Nádasdy Történelmi Fesztivál július 13-15. között, immár tizedik alkalommal tárja szélesre a Sárvár szívében található, Európában is egyedülálló Nádasdy - vár kapuját, és egy több, mint 400 éves interaktív időutazásra invitálja a vendégeket.

A sajtótájékoztatón Máhr Tivadar alpolgármester kiemelte, hogy idén is tartalmas kikapcsolódást ígér a fesztivál, amelyhez az önkormányzat is igyekszik minden támogatást megadni.

Július 9-én és 10-én a Báthory lakomán igazi középkori kézzel-lábbal evős gasztronómiai kalandba csöppenhet, aki nem ódzkodik a vár bástyájának mélyére merészkedni.

A múltidézés mellett a Nádasdy Történelmi Fesztivál mindig is külön hangsúlyt fektetett a minőségi zenei kínálatra. Az idei évben két színpadon húzzák majd a talpalávalót olyan előadók, mint a Honeybeast, a Margaret Island, a Hősök, Újvári Timi és a Hot Stuff, a Folk on 45, a Zságbamacska, és még sokan sokan mások… .

Nádasdy Ferenc, a híres Fekete Bég, szobrának ünnepi megkoszorúzásával és emléktáblájának felavatásával veszi kezdetét a programok sora július 13-án, melyek mellett folyamatosan működő kézműves vásár, borbazár, gyerekfoglalkoztatók, és hagyományőrzői táborok jelentik a garanciát a minden korosztály számára tartalmas szórakozásra. Este fáklyás felvonuláson mutatkozik be a több száz hagyományőrző és ezzel visszavonhatatlanul beköszönt a XVII. század a vasi fürdővárosba.

Másnap, július 14-én, szombaton, a hivatalos megnyitó keretében 50 éves „útjára indul” egy időkapszula, amelyben a város minden lakója elhelyezheti üzenetét a jövő generációi számára. Az esemény szorosan kapcsolódik ahhoz, hogy idén ünnepeli Sárvár újbóli várossá avatásának 50. évfordulóját. Az időkapszula különlegessége, hogy az interneten kapcsolódik hozzá egy oldal, így 2068-as felbontásáig itt is nyomon lehet követni majd a hozzá kapcsolódó emlékeket és üzeneteket.

Ezen a napon az esemény vendégei valódi történelmi rekord részesévé válhatnak, mivel az ország legnagyobb középkori lakomáját rendezik meg a szervezők, több száz hagyományőrző bevonásával.

Ostromjátékok, solymászbemutató, hosszasan lehet sorolni a programokat és a vitézi trakták szereplőivel is lépten nyomon összefuthat az ember a több ezres forgatagban. Ahogy a mozgalmas szombati nap a végéhez közeledik és már fárad a vár népe, a várárokban hatalmas máglyának tüze nyaldossa majd az éjféli égboltot, hiszen Boszorkányégetéssel zárul majd az éjszaka.

A rendezvény zárónapi programkínálata is igazán egyedi és tartalmas. Vasárnap olyan programelemeket találunk, mint az Élősakk, vagy a Kincskereső játék, huszárbemutató és újabb várostrom is várja az érdeklődőket és természetesen zene és mulatság minden mennyiségben.