Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 07:01 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

A méhészek bállal nyitották jubileumi évüket

2019.01.30. 16:18

Ünnepi hangulatban báloztak a méhészek január utolsó szombatján a Vadkert Major Étteremben. A Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület jelentős mérföldkőhöz érkezett, idén ünnepli megalapításának 95. évfordulóját.

- Rendkívülibb az idei esztendő, mint az előzőek – ezzel a gondolattal köszöntötte Kelemen Balázs, a Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület alelnöke a Vadkert Majorban összegyűjt méhészeket. A farsangi bál egy jubileumi év nyitánya, mivel az egyesület idén ünnepli megalapításának 95. évfordulóját – fogalmazott az alelnök.

Kelemen Balázs hozzátette, bár a történelem megszakította az egyesület működésének folytonosságát, a tagok azon méhészek örököseinek tartják magunkat, akik 1924. augusztus 23-án létrehozták Sárvár és vidékének méhész egyesületét.
Az egyesület a jubileumhoz közeledve megragadta az alkalmat, hogy köszönetet mondjon mindazon intézmények, magánszemélyek számára, akik az elmúlt években tagságon kívül, önzetlenül támogatták a méhészek munkáját. Az emléklapokat Makrai Attila elnök és Kelemen Balázs alelnök nyújtotta át.
Az egyesület támogatásáért elismerésben részesült Sárvár Város Önkormányzata is. Az emléklapot Máhr Tivadar alpolgármester vette át az önkormányzat nevében, majd ünnepélyesen megnyitotta a bált.

Az alpolgármester beszédében rámutatott, örömteli, hogy a civilek és az egyházak a báli szezonban is ennyire aktívak. Az pedig, hogy Sárváron ilyen tradicionális, nagy hagyományokkal rendelkező civil szervezetek vannak, nagyon fontos a város számára.

A 80 fős egyesület szerény képességeihez képest méltón szeretné megünnepelni szeptemberben a 95. évfordulót, így a bál tombolabevételét a méhészek ezúttal nem jótékony célra, hanem saját jubileumi rendezvényeik finanszírozására fordítják. Céljuk ezzel az, hogy a programokra kilátogató vendégek jól érezzék magukat, illetve tudatosuljon bennük, hogy Sárváron létezik egy régi, nagy hagyománnyal rendelkező méhész egyesület.
A farsangi bálon fellépett a Stop and Go tánccsoport, majd a méhészek vették birtokukba a táncparkettet. A megnyitóünnepséget és a vacsorát tánc és mulatozás követte.