Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 21:47 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

A mézkirálynővel báloztak a méhészek

2020.02.01. 09:09

Január utolsó szombatján megtartották hagyományos farsangi báljukat a sárvári méhészek. Száznál is többen gyűltek össze a Vadkert Major étteremben, köztük olyan különleges vendégek, mint Magyarország mézkirálynője és két udvarhölgye.

A bálozókat Makrai Attila a Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület elnöke és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte.
- A méhészek nagyon fontos szerepet töltenek be Sárvár életében, mert nem csak a méztermelésben aktívak, hanem civil közösségi tevékenységük is példaértékű - hangsúlyozta megnyitójában Dr. Máhr Tivadar.

Makrai Attila elmondta, jelenleg 86 méhész tartozik az egyesülethez, és összesen 3118 méhcsaláddal dolgoznak. Az időjárás tavaly nem kedvezett nekik, de már várják a tavaszt, és bíznak egy sikeresebb új esztendőben.

A bál nyitótáncát az alpolgármester és a méhészek az est díszvendégeivel járták el. Táncba hívták Szemerits Esztert, Magyarország Mézkirálynőjét, valamint Páprádi Anna Bíborka első és Busi Adriána második udvarhölgyet is.
A méz nagykövetei elmondták, igyekeznek a lehető legtöbb társadalmi eseményen, programon megjelenni, hidat képezni a méztermelők és a fogyasztók közt. Örömmel fogadták a sárvári egyesület meghívását is.

A sárvári méhészek farsangi bálja idén is bohókásan, jó hangulatban telt. Az egyesület elnökségi tagjai pedig már most megígérték, 2020-ban is folytatják a megkezdett munkát, előadásokat tartanak, bemutatóméhészeteket látogatnak, és már szervezik a szeptemberi méhésznapot.