Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 07:51 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

A Miniszterelnökséget vezető miniszter látogatott Sárvárra

2019.05.17. 07:34

Az Észak – Vas megyei Polgári Esték vendége Gulyás Gergely, a Miniszter- elnökséget vezető miniszter volt május 10-én a Nádasdy – várban. A fórumon a május 26-i európai parlamenti választás tétjéről és aktuális kérdésekről beszélt a miniszter.

A választási fórumon megjelenteket először Máhr Tivadar, a Fidesz sárvári elnöke köszöntötte, majd Kondora István, Sárvár polgármestere. Az elmúlt hetekben zajlott aláírásgyűjtés kapcsán Ágh Péter országgyűlési képviselő mondott köszönetet azért, hogy Sárváron is nagyon sokan támogatták Orbán Viktornak azokat a pontjait, amelyek azt szolgálják, hogy Európát meg tudjuk őrizni az európaiaknak, Magyarországot pedig magyar országnak.

Hazánk 2010 óta egyértelműen jó irányba halad, a kormány gazdaságpolitikájából pedig a magyar gazdaság is profitálni képes – jelentette ki Gulyás Gerely Miniszterelnökséget vezető miniszter a fórumon. Szólt arról, hogy harminc évvel ezelőtt volt a rendszerváltozás, és az eltelt időszakból 15 évet élhetett meg az Európai Unió tagjaként Magyarország.

- A rendszerváltozás egyik nagy célja az volt, hogy Magyarország az Európai Unió tagja legyen, és ugyan ma számtalan jogos kritikánk van azzal kapcsolatban, ahogy Brüsszel működik, de mégis azt mondhatjuk, hogy Magyarország az Európai Unió tagjaként tud fejlődni. A tavalyi évben a magyar gazdasági növekedés a 28 tagállamon belül is a legjobb háromban volt, tehát dobogós helyre tudtunk befutni, és így az életszínvonalbeli különbségek is csökkenek – értékelt Gulyás Gergely.
A Fidesz-KDNP kormányok gazdaságpolitikai eredményeiről szólva emlékeztetett: míg 2010 előtt Magyarország a magasabb szintről induló nyugat-európai fejlődés mértékétől is leszakadt, addig ma a növekedés motorját jelentő visegrádi országok között is helytáll.

A miniszter a közelgő európai parlamenti választás kapcsán elmondta: két nagyon komoly kritikánk van az elmúlt öt év európai bizottsági működésével kapcsolatban: a bevándorlókat nem sikerült Európa határain kívül tartani, a briteket pedig nem sikerült Európán belül tartani.

- Magyarország ezekben az ügyekben is világosan foglalt állást. Ha a bevándorlás - politikában az első pillanattól kezdve az Európai Bizottság azt a vonalat követte volna, amit a magyar kormány, az európai határok megvédését akár kerítéssel is, akkor biztos, hogy nem alakulhatott volna ki a jelenlegi helyzet, és az Egyesült Királyság sem lép ki az unióból – mondta Gulyás Gergely, aki kulcsfontosságúnak nevezte a közelgő európai parlamenti választást.
- Most ebben a helyzetben az a választás tétje, hogy minél több olyan képviselő legyen Brüsszelben, akik a magyar érdekeket képviselik. Szerintem az elmúlt öt év tapasztalatainak birtokában még a legnagyobb kritikusaink sem mondhatják azt, hogy a magyar kormánypárti képviselők ne tettek volna meg mindent a magyar érdekek képviseletéért. Azt is hozzátehetjük, hogy a bal oldali képviselők pedig sokkal inkább Brüsszelt képviselték idehaza, mint hazánkat Brüsszelben. Nekünk olyan európai parlamenti képviselőkre van szükségünk, akik Magyarországot, a magyar embereket képviselik Brüsszelben, és erre ma a Fidesz –KDNP közös listája a garancia- húzta alá a miniszter.