Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 07:13 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

A minisztert és a képviselőt köszöntötték

2018.06.07. 20:40

Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert, Sárvár díszpolgárát kinevezése és Ágh Péter országgyűlési képviselőt újraválasztása alkalmából köszöntötték május 26-án a Nádasdy-vár dísztermében.

A sárvári önkormányzat által szervezett ünnepségre az Észak-Vas megyei választókerület 77 településének vezetői, a sárvári egyházak, cégek és intézmények vezetői is meghívást kaptak, hogy együtt köszöntsék a Sárváron nevelkedett minisztert és a térség országgyűlési képviselőjét.

A Tinódi gimnázium egykori diákját, az Országos Onkológiai Intézetet majdnem 26 évig vezető Prof. Dr. Kásler Miklós minisztert és a térségért az elmúlt ciklusban nemcsak országgyűlési képviselőként, de a vasi fejlesztésekért felelős miniszteri biztosként is munkálkodó Ágh Péter életútját a rendezvény moderátoraként Máhr Tivadar alpolgármester méltatta. Majd gondolatait egy Arany János idézettel zárta: „Ember lenni mindég, minden körülményben.”

Kondora István polgármester is köszöntőjében méltatta Ágh Péter és Kásler Miklós életpályáit, amelyeket összeköt, hogy mindkettőjüket támogató család segítette az útjukon, hogy mindkettőjük életében fontos a felelősség- és a kötelességtudat.

Ágh Péter országgyűlési képviselő az ünnepségen elmondta, hogy eddigi három parlamenti ciklusa közül az elmúlt négy év volt számára a legkedvesebb, és ennek a lelkesítő erejével kezdhette meg a negyediket.
 

– Nem csak azért mondom ezt, mert ebben az időszakban született a kisfiam, hanem azért is, mert komoly lépéseket tehettünk abba az irányba, hogy a kitűzött célt elérjük. Úgy dolgoztunk azért, hogy Magyarország jobban teljesítsen, hogy közben itt, a számunkra legkedvesebb térségben, Észak-Vas megyében is tudtunk jó és maradandó dolgokat alkotni. Mindez azonban nem szabad, hogy elbizakodottá, önelégültté tegyen minket, hiszen tudjuk azt, hogy még megannyi feladat vár ránk. Ezért amikor a választáson indultam nem egy újabb mandátumra, hanem a munka folytatására jelentkeztem – hangsúlyozta Ágh Péter, majd hozzátette, hogy nem csak akarni lehet, de jó társakkal eredményeket is tudunk elérni Észak-Vas megye 77 települése érdekében.

Majd ismét köszönetet mondott a választópolgároknak, a családjának és az aktivistáknak a választáson elért eredményért.

Ágh Péter aláhúzta azt is, hogy büszkeség költözhet a szívünkbe, hiszen a Kormány tagjai között találjuk Sárvár díszpolgárát, aki élete során már óriási tiszteletet érdemelt ki joggal mindenkitől.

Prof. Dr. Kásler Miklós köszönetet mondott a méltató szavakért.
– Egész életemben szolgáltam, elsősorban a betegeket, most kiszélesedett a pálya, ám a középpontjában továbbra is az ember áll – mondta a miniszter, akinek a hit, a gyógyítás és a művészetek hármas egysége határozza meg az életét, az alappillére pedig a család.
 

– Én miniszterként arra kaptam megbízást, hogy a magyar emberek élete ne csak jó legyen, hanem szebb legyen, emberhez méltó legyen. Ennek nagyon sok összetevője van, az egyik, hogy maradjon meg ez a nemzet. Elképesztő energiákat érzek ebben a nemzetben, és hagyni kell ezeket a szellemi és fizikai energiákat működni – hangsúlyozta.

Kásler Miklós és Ágh Péter Kondora Istvántól és Máhr Tivadartól emléktárgyat és Ernetz Ignác plébános várostörténeti kötetét kapták, dr. Kondora Bálinttól, a megyei közgyűlés alelnökétől pedig a megye címerében is szereplő szerencsepatkót vehettek át.

Az ünnepségen közreműködött a Tinódi gimnázium kórusa Pernecker Csilla karnagy vezetésével, Auer Nikolett, a Tinódi gimnázium diákja és Horváth Istvánné könyvtáros egy-egy szavalattal.