Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 14:06 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

A steinheimi barátság fája emléktáblát kapott

2018.09.09. 14:24

Emléktáblát kapott a Sárvári Arborétumban egy közel harminc éves kocsányos tölgy, amelyet a település német testvérvárosának Steinheimnek a polgárai ültettek annak idején. Az akkoriban még kis csemetét Hans Dietl javaslatára helyezték el, aki a rendszerváltozás idején jelentős segítséget adott a város szociális helyzetének javításához.

Anyagi támogatásával jött létre a ma is aktívan tevékenykedő Sárvári Nyugdíjas Egyesület, és a városi kórháznak is számos adományt közvetített. A két város együttműködésének tiszteletére állítottak egy-egy emlékfát 1990-ben. Hans Dietl most ismét Sárvárra látogatott és egy általa faragott emlékkövet hozott a mára magasra növekedett tölgy megjelölésére. A Steinheim fája feliratú táblát a sárvári nyugdíjas egyesületi tagok társaságában, Sárvár vezetőinek kíséretében közösen helyezték el.
– A feleségem ápolónő volt és vele jó harminc éve több kelet-európai helyszínen adtunk a társadalom rászoruló közösségeinek támogatást és tanácsot. Az épülő civil társadalmat erősítettük, így érkeztünk el Sárvárra is, ahol testvérvárosként szívügyünknek tekintettük a segítséget – mondta el Hans Dietl a közös emlékezés során, hozzátéve, hogy a Steinheimben álló Sárvár fája is szépen vastagodik.
Máhr Tivadar alpolgármester az eseményen hangsúlyozta, hogy a civil kezdeményezések teszik igazán élővé, és működővé a testvérvárosi kapcsolatokat. A Sárvári Nyugdíjas Egyesületi elnök, Kálmán József megköszönte az önzetlen támogatást és a fára együtt kötötték fel magyar és a német nemzeti szalagokat.