Kedvencek közé 2020. 6. 4. - Csütörtök, 14:03 - Névnapok: Bulcsú

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

A tehetséggondozás és a fejlesztés is fontos a Nádasdyban

2020.04.29. 09:58

A Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolában is felkészültek az április 28-tól május 15-ig tartó beiratkozásra, Lakat Attila igazgató tájékoztatása szerint. Ebben az intézményben is várják online és személyesen is a leendő első osztályosok beíratását a 2020/2021-es oktatási évre.

Az iskola ablakaiban háromszáz piros szív jelzi az új koronavírus ellen, a frontvonalban harcolókkal a szolidaritást. – Mi is szerettük volna jelezni, hogy tiszta szívvel támogatjuk az egészségügyben és a járványhelyzetben is dolgozókat. A tavaszi szünetben elkezdődött a különböző méretű szívek összegyűjtése, majd kollégáim felragasztották őket az ablakokra – meséli az együtt dobbanó szívek történetét Lakat Attila igazgató. Hozzátéve: hogy a szívek mellett két felirat található: egyik a köszönet felirata, a másik a gyerekeket várja vissza az iskolába.

A jelenlegi diákok mellett az iskola a leendő elsősöket is várja. Az iskola számára rendkívül fontos a beiratkozás időszaka, hiszen egész évben azon dolgoztak, hogy minél több óvodába járó kisgyereknek mutassák be az intézményben folyó munkát.

- Ez a beiratkozás más lesz, mint az eddig megszokottak – mondta el Lakat Attila, hiszen most elsősorban digitális úton történik a beiratkozás. Az április 28-án kezdődő beíratás során azokkal a gyerekekkel kapcsolatban egyéb teendő nincs, akik a felvételi körzetünkhöz tartoznak, csak egy megerősítést várunk a KRÉTA-rendszeren keresztül. Azoknak, akik más körzetből akarnak hozzánk jelentkezni, nekik online vagy személyesen kell a Nádasdy iskolába beíratni a gyermeküket – szólt az igazgató.

– Hagyományaink szerint, a tanulásban az elemző, értő, szótagoló olvasás és írás módszertanát alkalmazzuk. Kiváló pedagógusok fogadják a gyerekeket hosszú évek óta, akik a délutáni napközis foglalkozásokon is segítik az elsajátítandó tananyag megtanulását. A tehetséggondozásra is nagy hangsúlyt fektetünk, de iskolánkban fejlesztőpedagógus és logopédus is segíti azokat, akiknek valamilyen tanulási nehézsége akad. Azt szeretnénk, hogy a gyengébb képességűek is fel tudjanak zárkózni a társaikhoz – számolt be az intézményvezető, aki hozzátette: idén is két osztály indítását tervezik az ősszel kezdődő új tanévben.

Az intézményben, az online beíratás mellett, a jelentkezéseket személyesen naponta 8-12 óráig lehet benyújtani. Ehhez előzetesen telefonon időpontot kell kérni a 95/520-313-as telefonszámon. Az elsősök beíratásával kapcsolatos további információkat a www.nadasdyiskola.hu/beiskolazas weboldalon olvashatnak.