Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 09:21 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

A testvérvárosok képviselői is köszöntötték Sárvárt

2018.08.28. 10:41

A Sárvár 50 ünnepségsorozat keretében ellátogattak városunkba a testvérvárosi delegációk is, így az augusztus 19-i ünnepi közgyűlésen a testvérvárosok és a környező települések vezetői is köszöntötték az 50 éves Sárvárt.

A szónoki emelvénynél a legrégebbi testvérvárosi kapcsolat nevében Sonntagberg polgármestere, Thomas Raidl üdvözölte elsőként az ünnepség részvevőit.
„Nagyon nagy öröm számunkra, hogy már több mint 45 éve ápolhatunk partnervárosi kapcsolatot Sárvár várossal. Az elmúlt évtizedek során a két település lakossága sok ízben találkozott egymással, ez elősegítette a barátságunk elmélyülését. A kölcsönös látogatások, a közösen megrendezett oviolimpiák mind erősítették a kapcsolatot. Úgy gondolom, hogy pont a maihoz hasonló mozgalmas időkben van igen nagy jelentősége annak, hogy az európai polgárok, az európai települések lakói egymással eszmecserét folytassanak. 1972 óta volt alkalmunk Sárvár város fejlődését figyelemmel követni, és úgy gondolom, hogy egy sikertörténetről van szó. Mind gazdasági, idegenforgalmi és társadalmi értelemben véve óriási utat tett meg a város” - szólt Thomas Raidl, majd sikeres jövőt kívánt Sárvárnak, és átnyújtotta Sonntagberg ajándékát Kondora István részére.

A cseh testvérváros, Uherské Hradiště nevében Zdeněk Procházka alpolgármester mondott köszöntőt a Nádasdy-vár udvarán. Az alpolgármester az elkövetkező 50 évre is erőt és kitartást kívánt Sárvár városának. „Nagyon örülök annak, hogy rövid idő elteltével újra itt lehetünk Sárváron, legutóbbi, májusi látogatásunk után nagyon szívesen fogadtuk el ismét az Önök meghívását. Nagyon örülünk az együttműködésnek és annak, hogy együtt ünnepelhetjük Sárvár város 50. évfordulóját. Egy város életében 50 év nem biztos, hogy nagy idő, de egy ember életében sokat jelent. Szeretnénk köszönetet mondani minden egyes lakosnak és minden embernek, aki valamilyen módon segítette munkájával a város életét és azt, hogy szebbé alakuljon. Kívánunk Önöknek a következő 50 évre is elegendő erőt és kitartást. Ne féljenek az újító gondolatoktól sem, melyek által szebbé tudják varázsolni a város életét! Hat évvel ezelőtt írtuk alá a testvérvárosi együttműködést, és nem kételkedem abban, hogy a közös munkánk, az együttműködésünk továbbra is jól fog működni. Minden jót kívánok Sárvár városának” – fejtette ki Zdeněk Procházka alpolgármester. A Sárvárt és a testvérvárosi kapcsolatokat éltető gondolatok után a cseh partner is megajándékozta Sárvár város polgármesterét.

2018-ban a sárvári önkormányzat nemcsak Sárvár várossá avatását ünnepeli, hanem az erdélyi Szinérváraljával kötött testvérvárosi kapcsolat 20 éves jubileumát is. A kettős jubileum alkalmából Szinérváralja képviseletében Tulbure Gabriela polgármester asszony köszöntötte az ünnepségen megjelenteket.
„Nagy örömmel jöttünk, hogy együtt ünnepeljük testvérvárosunkkal, Sárvárral az újkori várossá avatás 50. évfordulóját. Ebben az évben ünnepeljük Szinérváralja és Sárvár testvérvárosi kapcsolatának 20. évfordulóját is. A kapocs, ami összeköti a két települést, az Sylvester János alakja, aki Szinérváralján született, és aki magyar nyelvre lefordította, majd 1541-ben Sárváron kiadatta az Új Testamentumot.
Nagyon örülök ennek a társulásnak, amely minden évben fejlődött. Örülök, hogy többször is találkoztunk egymással, és mind a kultúra, mind a sport területen eredményeket értünk el. Sárvár évről-évre fejlődik, és mi valahányszor ide jövünk, sokat tanulunk a várostól, a jó példákat otthon is megpróbáljuk alkalmazni. Minden jót kívánunk Sárvárnak, a sárvári lakosoknak és szeretnénk, hogy ez a kapcsolat minél szorosabb legyen az elkövetkező években” - mondta Tulbure Gabriela polgármester asszony, majd átnyújtotta Kondora István részére Máramaros megye és Szinérváralja szimbólumát.

Nemcsak a testvérvárosi delegációk tették tiszteletüket az augusztus 19-i ünnepi közgyűlésen. A szomszéd városok közül Celldömölk, Répcelak, Bük és Vasvár városok vezetői is részt vettek az ünnepi közgyűlésen. A környező települések vezetői ugyancsak elismerő szavakkal, jókívánságokkal és ajándékokkal köszöntötték az 50 éves várost, Kondora István polgármestert, valamint dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyzőt.