Kedvencek közé 2020. 3. 31. - Kedd, 21:23 - Névnapok: Zalán

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

A tetőbeemeléssel folytatódik a sportcsarnok kivitelezése

2018.11.28. 10:37

Beköszöntött a hűvös, csapadékos, télies időjárás, a multifunkcionális sportcsarnok kivitelezése azonban a mostohább körülmények között sem áll le. A munkának látványos az eredménye, már egyértelműen kirajzolódik az épület formája és szerkezete.

Kondora István polgármester, aki személyesen is nyomon követi az építkezés egyes fázisait, elmondta, időarányosan is jól halad az építkezés, reményei szerint a következő év harmadik negyedévében átadásra kerül a komplexum. A polgármester rámutatott, az, hogy Sárvárnak ilyen impozáns sportcsarnoka lesz, szervesen illeszkedik a városfejlesztési koncepcióhoz, a közösségek igényeihez. A sportcentrum építésének gondolata több mint két évtizede foglalkoztatja a városvezetést, most tehát egy régi álom valósulhat meg.
- Ennek az évtizednek ez az egyik legértelmesebb és legnagyobb beruházása, ez a sportlétesítmény a következő száz évre is meghatározhatja a sport és kulturális ügyeinket itt, Sárváron – hangsúlyozta Kondora István.
Vámos Zoltán, a létesítmény üzemeltetésével megbízott cég, a Sárvári Sportfólió Kft. ügyvezető igazgatója is megerősítette, hogy az építkezés ütemtervszerűen halad. A tartószerkezeti elemek a helyükre kerültek, és ennek következtében a két toronydaru is elbontásra került. - Rövidesen megkezdődnek a belső területeken a kőműves és gépészeti munkák, előtte azonban megtörténik a tető beemelése, amely az építkezés egyik leglátványosabb mozzanata lesz – tájékoztatott az ügyvezető.
A kertvárosiak végigkísérhették a küzdőtér és a lelátó megépülését, hisz a sportcsarnok délnyugati oldala mindmáig nyitott. Vámos Zoltán elmondta, a közeljövőben helyére kerül a küzdőtér hosszanti oldalán a függönyfal is. Az ügyvezető hozzátette, utóbbi munkálatok azért fontosak, hogy a belső térben is megkezdődhessen a munka, és a téli hónapokban is akadálytalanul folytatódhasson a kivitelezés.
- Elsődleges feladat, hogy minél gyorsabban lezárásra kerüljön az épület. Hogyha ez sikerül, akkor minden olyan munkafolyamat, amelyet a téli időszakra terveztek, elvégezhető, és ebben az esetben semmi nem veszélyezteti azt, hogy jövő szeptemberben átadásra kerüljön a Sport- és Kulturális Központ – húzta alá Vámos Zoltán.
A Sárvári Sportfólió Kft. vezetője emlékeztetett, az épület mellett egy parkoló is kialakításra kerül, ahol helyet kap majd a városi piac is. Nemcsak a sportcsarnok, az udvari kiszolgáló épület falai is állnak már.
A nettó 3,4 milliárd forintból megépülő csarnok alkalmas lesz nemzetközi szintű kézilabda-mérkőzések, továbbá kosárlabda-, futsal- és tollaslabdameccsek megrendezésére. Külön terem épült a karateszakosztálynak, ezen kívül négy teke, valamint két fallabdapálya is a sportolók és a látogatók rendelkezésére áll majd. A sportrendezvényekhez 600 fős lelátó épült, a mobil ülőhelyekkel együtt a csarnok 1000 fő befogadására lesz alkalmas. Az épületben helyet kap egy moziterem is. Az egykori téglagyár környéke sport- és rekreációs övezetté válik.