Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 09:05 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Átadták a Hild parkot

2018.03.31. 17:11

A település egy új, XXI. századi főteret kapott, amely nagymértékben alakítani tudja a városias identitást – hangzott el a megújult Hild park ünnepélyes átadásán.

Sárváron egy évtizede kezdték el – több ütemben – a város központjában található elhanyagolt terület felújítását. A mostani avatással teljesedett ki a szétágazó térszerkezet. A beruházás mostani szakaszára a Területi Operatív Program keretében nyert 235 millió forint pályázati támogatás mellé az önkormányzat közel hatvanmilliós önrészt biztosított.

A téravatón a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanulói, Kovács Johanna fuvolán és Takács Levente trombitán működött közre, fellépet az idén húszéves Kanona Band is. – Úgy érezhetjük, hogy ez a mi húsvéti ajándékunk és ha kivirágzik, akkor egy olyan teret kapunk, amely a város büszkesége lesz – szólt Kondora István köszöntve az avatásra egybegyűlteket.

Az elkészült beruházást Ágh Péter országgyűlési képviselő adta át Sárvár polgárainak. – Hosszú munka vezetett el a mai napig. Első lépésben elkészült a Posta tér, most pedig itt vagyunk a Hild parknál, amely egyfajta hidat képez az új tér és a város szívének a közepe között. Ezzel ő maga is Sárvár szívének része lett – fogalmazott a város parlamenti képviselője.

– Ha körbenézünk, találunk itt történelmi templomot, régi és modern házakat. Jelképezi ez a hely Sárvárnak, az 50 éves városnak a tiszteletét a saját évszázados történelmi öröksége felé. Jelképezi a XXI. századi fejlődését és jelképezi azt, hogy ez a város hisz a közösség erejében, ezért is került megalkotásra ez a közösségi tér – mondta Ágh Péter.

A park átadása után is folytatódni fognak a beruházások: létrejöhet a Zene Háza és két új labdarúgó pálya, hamarosan kezdődik a városon áthaladó főút teljes felújítása és a jövő héten lesz a sport és kulturális központ alapkőletétele. – Mindezek révén azt mondhatjuk, hogy Sárvár területén 2014 óta több, mint 11 milliárd forint értékben zajlottak, zajlanak beruházások – összegzett Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Az önfenntartó zöldterületek mellett szobrokkal, pihenőpadokkal és játékelemekkel gazdagon ellátott új közösségi tér lesz az egyik fő helyszíne Sárvár várossá nyilvánításának 690. és újkori városavatásának 50 éves jubileumi rendezvénysorozatának.