Kedvencek közé 2020. 6. 1. - Hétfő, 11:41 - Névnapok: Tünde

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Átadták a rábasömjéni kerékpárutat

2018.10.13. 12:10

Felavatták az Iparterület út és a Rábasömjén közötti kerékpárutat. A város több pontján lesznek kerékpárút-fejlesztések, a rábasömjéni az első elkészült beruházás – jelentette be Kondora István polgármester az átadáson.

Rábasömjéni gyerekekkel adta át az új kerékpárutat Máhr Tivadar, Varga Károly, Kondora István, dr. Kondora Bálint és Ágh Péter.

A rábasömjéni városrész Sárvár felőli bejáratánál gyülekeztek a kerékpárút avatására érkezők. Sokan, köztük Kondora István polgármester is, két keréken gurultak be az ünnepségre. A rendezvény házigazdája Varga Károly önkormányzati képviselő volt, aki elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati támogatásából sikerült a beruházást megvalósítani.
A sárvári kerékpárutak kivitelezésére nyert forrásból mintegy 170 millió forintot fordítottak a rábasömjéni kerékpárútra, amelyet közel 67 millió forint önrésszel egészített ki az önkormányzat.
– Régi álma teljesült ezzel a kerékpárúttal a sömjénieknek, akik már birtokba is vették az új utat, szívesen kijönnek ide nemcsak kerékpározni, de akár sétálni is – mondta Varga Károly.
A rábasömjéni kerékpárút átadási ünnepségén Kondora István polgármester beszédében kiemelte, hogy Sárvár belterületi kerékpárutak építésére összesen 266 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül.
Ebből épült meg elsőként a Sárvár központi belterülete és Rábasömjén településrész közötti összefüggő, megszakítás nélküli kerékpáros útvonal, megépül a Katalin utca és a Sársziget utca közötti kerékpárút és kerékpársáv, valamint a Szombathelyi utca-Ungvár utca vége közötti kerékpáros nyom.
A projekt keretében jelentősen javulnak a Sári és a Kertváros településrészekben a kerékpáros közlekedés feltételei.
Dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke arról szólt, hogy a belterületi kerékpárutak építésében konzorciumi partnere Sárvárnak a Vas Megyei Önkormányzat, de idegenforgalmi célú kerékpárutak is épülnek a megyében.
Wawrzsák Zsolt, a Sárvári Kerékpáregylet elnöke, aki egyben Rábasömjéni lakos is, mindenkit arra biztatott köszöntőjében, hogy próbálja ki az új kerékpárutat és rendszeresen használja is.
A kerékpárforgalmi létesítményt Ágh Péter országgyűlési képviselő adta át a városrész lakóinak. – Sárvár egy 21. századi település, ebből kifolyólag minden egyes városrész esetében arra törekszik, hogy olyan életmódot biztosítson, amely megfelel a kor kihívásainak.
Nyilvánvalóan sok feladatunk van még, de folyamatosan azért dolgozunk, hogy minden egyes településrész megtalálja a számításait, és a fejlesztések eljussanak hozzájuk is – hangsúlyozta Ágh Péter.
Az ünnepségen közreműködött a rábasömjéni Pallósi Dorina szavalattal és a rábasömjéni gyerekek tánccsoportja, valamint Szélesi Marcell trombitán, akit Szélesiné Sipos Mónika kísért zongorán, felkészítője Szélesi Attila volt.
Az ünnepélyes szalagátvágást követően birtokba vették a rábasömjéni kerékpárutat a biciklisek, köztük a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Egyesület és a Sárvári Kerékpár Egylet tagjai is.