Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 21:21 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Az Idősek Hete keretében avatták a gondozási központot

2019.10.06. 11:35

Az Idősek hete programsorozat nyitányaként átadásra került a kibővített és felújított Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ épülete. A közel 300 millió forintból megvalósuló beruházás korszerű, kulturált és biztonságos körülményeket teremtett az ellátottak fogadására.

Az ünnepségen Hámoriné Németh Edit intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Felidézte, hogy az intézménynek még 2017 augusztusában kellett elköltöznie a Nádasdy utcai székhelyéről, majd az idei évre elkészültek a munkálatok, és 2019 márciusában birtokba vehették a felújított épületet.

Sárvár Város Önkormányzata európai uniós forrásból 150 millió forintot nyert a gondozási központ korszerűsítésére, melyet további 148 millió forint önrésszel egészített ki. A szociális intézmény épületét nemcsak felújították, emeletráépítéssel és egy új, hátsó épületrész kialakításával a bővítés is megvalósulhatott. A tervezés és kivitelezés során energiahatékonysági szempontokat is figyelembe vettek, sor került a nyílászárók cseréjére, az épület hő- és födémszigetelésére, a fűtés korszerűsítésére, napelemrendszer kiépítésére. A projekt keretében az épület akadálymentesítése, gépészeti és villamos felújítás is megtörtént.
Kondora István polgármester ünnepi beszédében leszögezte, időszerű volt már az épület generális felújítása, a megújult központ nagyon szép éke lett a városnak.

- Az önkormányzat számára fontos, hogy minden generációról gondoskodjon. Az idősek számára olyan helyet kellett teremteni, ahol biztonságra találnak, amely segítséget nyújt abban, hogy ne magányosodjanak el, ne veszítsék el társadalmi kapcsolataikat – fogalmazott, majd hozzátette, az elsődleges támasznak azonban továbbra is a családnak kell lennie.

dr. Kondora Bálint a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke felidézte, hogy 2014 óta Sárváron számos projekt megvalósulhatott a megye által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Példaként a Cseperedő Bölcsőde korszerűsítését, a Hild park felújítását, a kerékpárút fejlesztéseket, a Gárdonyi iskola energetikai megújulását sorolta, de kiemelte, hogy mind közül a gondozási központ modernizálása volt a legfontosabb feladat.
Az épület új főbejáratánál Hámoriné Németh Edit intézményvezető, Berki Ferencé és Németh József, az intézmény két idős látogatója vágta át a nemzeti színű szalagot.

Az átadóünnepségen közreműködött a Herpenyő Zenekar és Németh Róbert versmondó. A hivatalos esemény után az érdeklődők megtekinthették a felújított épületet.