Kedvencek közé 2020. 11. 24. - Kedd, 22:19 - Névnapok: Emma

Befektetőbarát Település

 A város irányításában részt vevők körében az alapvető célok és értékek
tekintetében kialakult egy széles körű egyetértés, mely lehetővé tette és teszi a folyamatos építkezést. Ez a távlatos gondolkodásmód nyit alapot és stabil keretet a jövőbeni feladatokhoz is.


Sárvár város Önkormányzata mindezek értelmében az elmúlt évek folyamatainak, fejlesztéseinek és eredményeinek áttekintése alapján a tudatosságot és stratégiai szemléletet szem előtt tartva  alakítja a város hosszú távú, fenntartható befektetési stratégiáját.

Sárvár nyugat-dunántúli kisváros, amely a Vas megye földrajzi tengelyét képező Rába folyó két partján, a Gyöngyös - patak torkolatától délre fekszik.

Sárváron, Vas megye második legnagyobb városában 2012. január elsején 15.100 fő lakott, ez a megye népességének 5,8%-a. Korösszetételt vizsgálva megfigyelhetjük, hogy a lakosság 13%-a 14 év alatti, az aktív munkaképes korosztályok aránya 66% körülire tehető. Öregségi index 1,49.

Iskolázottsági adatokat elemezve láthatjuk, hogy a 18 évnél idősebbek 39 %-a
minimum középiskolát végzett, míg a 25 évnél idősebbek 12 %-a diplomás. Az
arány megközelítőleg megfelel az országos trendeknek, kiugrás nem tapasztalható negatív irányba.

Sárvár kitűnő logisztikai adottságokkal bír.Szombathelytől 25 km-re keletre, Celldömölktől 18 km-re nyugatra fekszik a Rába két partján, a Gyöngyös-patak torkolatától délre. A 84-es főúton Sopron és a Balaton felől is megközelíthető. Szombathely felől a 88-as főúton érhető el. Mindkét főút immár elkerüli a települést. Vasútállomása a 20-as számú Székesfehérvár–Szombathely-vasútvonal mellett van. Ma már Sárvár – helyzetéből adódóan- fontos közlekedési csomópont. Jelentős kelet-nyugati és észak-déli irányú közúti és vasúti folyosók haladnak keresztül a városon.
Autópálya 1 órás úton elérhető, akár az M1-es, akár az M7-es irányában. Szintén 1órás elérésre fekszik az osztrák A2-es autópálya, amelyhez az eljutást az oberwarti gyorsforgalmi út segíti.

Repülőterek szintén könnyen elérhetőek, a bécsi nemzetközi repülőtér 130 km-re, a budapesti légikikötő 240 km-re található. Tekintve a könnyű megközelíthetőséget Bécs irányából, a repülőtér 1,5 órás úttal könnyedén megközelíthető. A város belső úthálózata kitűnő, a két zóna (ipari és idegenforgalmi) fizikailag is elkülönül egymástól, így azok nem zavarják egymás tevékenységét.