Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 07:21 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Bokrétaünnepet tartottak a sportcsarnoknál

2019.01.23. 20:29

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Sárvári Sport- és Kulturális Központ építése. Az épület elérte a legmagasabb pontját, melyről a város és a kivitelezők bokrétaünnepség keretében emlékeztek meg.

Közel 1 éve, 2018 márciusában tették le a sportcsarnok alapkövét, majd rövidesen megkezdődtek a munkálatok az egykori téglagyár területén. Tavaly őszre a vasbeton tartószerkezeti elemek a helyükre kerültek, és felépültek a sportcsarnok falai is. Napjainkban már az acél szerkezet szerelése zajlik, és az épület elérte a legmagasabb pontját. Ez minden beruházásnál egy jelentős pillanat, melyről több évszázados hagyomány szerint bokrétaünnepséggel emlékeznek meg.

Január 21-én a város önkormányzata és a kivitelezők értékelték az elmúlt hónapok munkáját, és köszönetet mondtak az építőknek.
Az ünnepségen elsőként Kondora István polgármester köszöntötte a megjelenteket. A városvezető hangsúlyozta, hogy a beruházással a település régi vágya valósul meg, hiszen már 1993-ban megfogalmazódott az a terv, hogy egy rekreációs központ készüljön ezen a területen. A polgármester - aki az évtized beruházásának nevezte a komplexum felépítését - úgy fogalmazott, ma még kicsit szürkék és nyersek a falak, de reméli, hogy felöltöztetve mindenki számára sokkal barátságosabb képet fognak majd mutatni.
Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója ünnepi köszöntőjében elmondta, a kivitelezés a tervek szerint halad, jelenleg mintegy 35%-os készültségen állnak. A kivitelező cég vezérigazgatója megköszönte az együttműködő partnerek munkáját.
Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a csarnok egyszerre lesz fórum, agora és sportlétesítmény. Hangsúlyozta, hogy a komplexum a kormány és a sárvári városvezetés hatékony együttműködése nélkül nem valósulhatna meg.
A bokrétaünnepségen közreműködtek a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai. Kovács Johanna furulyán, Horváth Réka szaxofon játszott, zongorán kísért Tóthné Zámbó Éva és Schimmer Roberta.
Az ünnepség szónokai az esemény zárásaként a bokrétafára szalagokat kötöttek, melyet daruval felemeltek az épület legmagasabb pontjára, mintegy 15 méter magasságba.
Az építkezés a tervezett ütemben folytatódik tovább, év végén egy 5000m2 alapterületű, háromszintes, akadálymentesített, impozáns épület áll majd a sárváriak szolgálatába.