Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 09:21 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Decemberre elkészül a sportcsarnok

2019.07.10. 08:43

A Sárvári Sport- és Kulturális Központ impozáns épülete körül már készülnek a parkolók, megépült a piac kiszolgáló helyisége. Régi vágya teljesül ezzel a beruházással a sárváriaknak, akik a tervek szerint a legújabb Star Wars film decemberi premierjét már az új 3D-s sárvári moziban nézhetik meg.

A fürdő után a második legjelentősebb önkormányzati beruházás nemcsak a Kertváros, de Sárvár arculatát is meghatározza a következő évtizedekben. A napokban tartottak bejárást az épülő multifunkcionális csarnokban.

A Sárvári Sport és Kulturális Központ területén nagy erőkkel végzi a kivitelezést a ZÁÉV Építőipari Zrt. tavaly tavasz óta. Jelenleg a kivitelezés 70 – 80 %-os készültségen áll, őszre várható a műszaki átadás. A sportcsarnok melletti parkolóktól és kiszolgáló épülettől indult a bejárás Vámos Zoltán, az üzemeltető cég, a Sárvári Sportfólió Kft. ügyvezető igazgatójának és Kondora István polgármesternek a vezetésével. 
A Sávári Sport és Kulturális Központ parkolójában 172 parkolóhely lesz, ahol – mint a város többi részén – ingyenes lesz a parkolós. A vasárnapi és a hétfői piacnapokon lesz kevesebb a parkolóhely, mert a városi piac is itt kap helyet. Kondora István polgármester szavaival élve, végre XXI. századi, modern piaca lesz Sárvárnak a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel együtt.

A sportcsarnok előterébe belépve balra kap majd helyet egy büfé, jobbra a mozit alakították ki. Az itt található jegypénztár belülről és kívülről is hozzáférhető lesz. A küzdőtérre, a sportszakmai területekre és az öltözőkbe innen is be lehet menni, de nem itt lesz a főbejáratuk.

- A mozi 153 férőhelyes lesz a legmodernebb 3D-s technikával felszerelve. Bízunk abban, hogy nemcsak Sárvárról, de a környékről is ide vonzza majd a látogatókat – mondta Kondora István.
A komplexum legimpozánsabb tere a lelátónak és a küzdőtérnek helyet adó csarnokrész, amely az épületen kívüli lépcsőkön és teraszon keresztül közelíthető meg a sportesemények alkalmával. - Alapvetően 600 néző fér el a lelátókon, és a küzdőtéren még 400 fővel ki lehet bővíteni, ha olyan kulturális rendezvény lesz, amelyhez színpadot építünk. Az NBII-es kézilabdázóink otthona lesz ez a csarnok, de kosárlabda, röplabda, futball, futsal, asztalitenisz, karate, kick - boksz versenyeket is lehet rendezni a nagyteremben – sorolta a polgármester.

A multifunkcionális sportcsarnok a kézilabdázókon kívül más sportegyesületeknek is helyet ad, például a karatékáknak és a birkózóknak. Lesz az épületben edzőterem, konferenciaterem, fitnessterem, fallabda - és tekepálya is.
- Már húsz évvel ezelőtt kijelöltük ezt a területet, öt – hat éve a tervek is készen állnak, és most jött el a megvalósítás időszaka. Egy olyan grandiózus épületet sikerült megálmodnunk, amely ennek a sport és rekreációs területnek az első fejlesztési pontja. A kivitelezés nettó 3,4 milliárd forintba kerül, amelyet 2 milliárd 60 millió forinttal támogatott a magyar állam. A fennmaradó részt a tartalékaiból és a folyó bevételeiből egészíti ki az önkormányzat. Azt gondolom, hogy évtizedenként egy ilyen nagy ívű beruházást meg tud valósítani a város, hiszen van olyan erős iparunk és idegenforgalmunk, hogy az adóbevéleinkből ennek a költségeit fedezni tudjuk – húzta alá a polgármester.

A multifunkcionális sportcsarnok átadása december közepére várható, amikor is egy országos kézilabda gálának ad majd helyet a komplexum. A sárváriak pedig már a legújabb Star Wars film premierjét decemberben az új 3D-s moziban nézhetik meg.