Kedvencek közé 2020. 3. 30. - Hétfő, 02:24 - Névnapok: Auguszta

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Egy héten át a születést ünnepelték

2019.05.13. 12:04

Május második hetében színes és tartalmas foglalkozások várták Sárváron a kisgyermekes családokat és a gyermekvállalás előtt álló párokat. A Sárvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya kilencedik alkalommal szervezte meg a Születés Ünnepe rendezvénysorozatot.

Az egyhetes program legnépszerűbb eseménye idén is a Születés fájának elültetése volt. Az arborétumban a 2018-ban született babák tiszteletére egy bükkfa került elhelyezésre.

- 114 baba született a tavalyi évben Sárváron, és valamennyi érintett család kérte, hogy gyermekük neve felkerülhessen a fára – hangsúlyozta az ünnepségen Dr. Wächter Walter járási tisztifőorvos.
Ágh Péter országgyűlési képviselő kiemelte, a Születés fájának ültetése azt jelzi, hogy Sárvár büszke ezekre a gyermekekre. - Bízunk abban, hogy amikor felnőnek, ők is büszkék lesznek arra, hogy ide születtek, ehhez a városhoz tartoznak – tette hozzá.
 
Az önkormányzat nevében Kondora István polgármester köszöntötte a családokat. A városvezető elmondta, nagyon jó kezdeményezésnek tartja a Születés Ünnepe rendezvénysorozatot. Leszögezte, az önkormányzat fontos feladatának tekinti a legfiatalabb korosztály és a családok támogatását.
A korábbi évekhez hasonlóan számos programnak a Nádasdy-vár adott otthont. A könyvtárban babamasszázsra, hasizom regeneráló tornára, Ringató foglalkozása várták a családokat. A szülők továbbá tematikus és interaktív bemutatót láthattak a babahordozás leggyakrabban használt eszközeiről, és előadást hallhattak a gyermekek mozgásfejlődésről.

A program keretében Sárvárra látogatott dr. Krecskó Erika, a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának vezetője is, aki a családtámogatási lehetőségekről, aktualitásokról adott tájékoztatást. Az előadás fókuszában a Családvédelmi Akcióterv idén júliusban életbe lépő intézkedései álltak.

Az egyhetes rendezvénysorozathoz a város bölcsődéje és óvodái is csatlakoztak. A Cseperedő Bölcsödében anyatornát és nyílt napot tartottak. A Vármelléki Óvodában meseműhely, a Csicsergő Óvodában játékos foglalkozás várta a kisgyermekeket.

A szervezők a középiskolásokat is megszólították, a felelős gyermekvállalásról tartottak előadást a Barabás iskola tanulóinak. A Születés Ünnepe rendezvénysorozat idén egy két napos önismereti és stresszkezelési tréninggel zárult, melyet a Szebb Holnapért Család- és KarrierPont szervezett.