Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 08:52 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Egy újabb szabadtéri sportpark létesült

2019.06.26. 10:59

A Dévai Bíró Mátyás utca és az Abádi Benedek sétány közti zöldterületen elkészült a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program 14 milliós támogatásával egy gumiborítású, tucatnyi testedző eszközt tartalmazó tér.

- Az új közösségi sportpark szervesen illeszkedik a „Mozdulj Sárvár!” szelleméhez. Egy év telt el a szerződések megkötésével, a részletek pontosításával és a kivitelezéssel – sorolta a park létrejöttének részleteit Máhr Tivadar alpolgármester.

Az elmúlt években egyre nagyobb teret nyer a szabadidős sportban a szabadtéren felállított testedző eszközök (húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, hasizom erősítés, hátizom erősítés, létramászás, lépcsőzés, függeszkedés, párhuzamos korlát) használata. A mostani létesítmény hasonló a Csónakázó-tó mellett korábban már felállított felnőtt játszótérhez.

Az elnyert pályázati forrás felhasználásának alapgondolata, hogy az egészség megőrzésének egyik legfontosabb eszköze a mindennapos sportolás, melyet leginkább a könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel lehet vonzóvá tenni.

A szabadtéri sportlétesítmény kialakítása után folytatódni fog a terület fejlesztése. Szeptemberre elkészül a házak melletti garázssor vízelvezető rendszere és szilárd útburkolata is, amely a parkkal összeköttetést teremt. Régen még közvilágítás sem volt, most pedig egy igazi lakóparki környezet kezd kibontakozni – mondta a közeljövő terveit ismertetve Vinter István, a körzet képviselője.