Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 08:43 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Elballagtak a sárvári diákok

2019.05.05. 08:39

Közel háromszáz diák köszönt el a város két középiskolájában tanáraitól és diáktársaitól a ballagások alkalmával. A Tinódi gimnázium négy végzős osztálya az intézményben tartotta a nagybetűs életbe lépők ünnepségét. A Barabás szakközépiskola pedig a Várparkban szervezte meg végzőseinek ünnepségét.

Négy végzős osztály ballagott idén a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskolában. A végzős osztályok az utolsó csengőszó elhangzásakor az alsóbb évesek sorfala előtt elindultak az osztálytermekből, és végigballagtak a Tinódi gimnázium folyosóin, majd az iskola feldíszített tornatermében sorakoztak fel a ballagási ünnepélyre. A 12. C osztályos Károlyi Krisztina szavalatával kezdődött a ballagás, majd Orosz Zsuzsanna 11. B osztályos tanuló emlékezett az együtt töltött évekre. Az iskola énekkarával a végzősök közös dalt énekeltek.
A Tinódi gimnázium végzőseinek nevében a 12. B osztályos Németh Diána mondott beszédet, és a végzős évfolyam elköszönt tanáraiktól és diáktársaiktól. A 11. osztályosok átvették a gimnázium zászlaját is.
– Bízom benne, hogy mindnyájan a képességeiteknek, szorgalmatoknak megfelelően teljesítetek majd, hogy a továbbtanulási elképzeléseket támogató eredmények születnek. Kívánom, hogy sikeres, elégedett, boldog felnőttek legyetek, váltsátok valóra álmaitokat! – ezekkel a szavakkal bocsátotta útjára Hevér Mihályné igazgató a búcsúzó osztályokat.

Az Öregdiákok Baráti Köre minden találkozóján emlékplakettel és jutalommal ismeri el három végzős diák kiváló tanulmányi, tudományos, művészeti vagy közösségi munkáját, eredményeit. Idén a díjat Csejtei Balázs, Fájer Sára és Németh Mira részére ítélték oda. Hagyomány, hogy a ballagáson adják át az iskola egykori igazgatójának, Medvegy Antalnak a nevét viselő díjat a legkiválóbb végzős diáknak.

Idén a díjat Németh Nátán André 12. B osztályos, az iskola kitűnő tanulmányi eredményű tanulója kapta, aki több tantárgyból kiemelkedő megyei és országos versenyeredményekkel büszkélkedhet. A Medvegy Antal-díjat Kondora István polgármester adta át.
 


A Barabás György Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola végzős diákjainak ballagási ünnepségére a Várparkban került sor. Az idei ballagás különleges alkalom volt, hiszen ebben a tanévben 50 éves jubileumát ünnepli az iskola. Az újkori iskolaalapítás fordulópontjai mellett a középiskola ragaszkodik 1884-es szellemiségéhez is, mert 135 éves Sárváron a szakoktatás.

– Évente közel 80 esti tagozatos hallgatónk tesz vizsgát a munka és család mellett. Ők nem ballagnak, de őket is ünnepeljük ezen a napon. Hiszen a jövő héten a szociális gondozó és ápolók, villanyszerelők és a logisztikai szállítmányozási ügyintézők szakmai vizsgája is megkezdődik – szólt beszédében Lakatné Mester Éva igazgatónő. Nyugdíjba vonulásuk alkalmával köszönetét fejezte ki az igazgató Barkovits Károlyné és Sütőné Csonka Laura tanárnőknek a több évtizedes kimagasló munkájukért.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen kiemelkedő helyezést elért tanulókat és felkészítőiket a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatója dicséretben részesítette. Oklevelet kapott Németh Adrián Gyula 3/11. F osztályos gépi forgácsoló, Doktorics Levente és Piri Márk László 2/14. B osztályos automatikai technikus tanulók. A felkészítő szaktanárok közül Pajor Balázs, Mészáros Péter, Bíró József és Tatai Tamás kapott elismerést. Sárvár nevében Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte a végzősöket. Sok sikert kívánva a ballagás után máris kezdődő érettségi vizsgákhoz.

A két sárvári középiskolában rendben lezajlottak a május 6-án kezdődött írásbeli érettségi vizsgák, csupán az idő előtt nyilvánosságra került történelem érettségi feladatok okoztak némi ijedtséget. A diákok megkezdték a felkészülést a szóbeli megmérettetésre.