Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 11:16 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Éljük át közösen a fesztivál minden örömét

2019.08.01. 10:25

A város legnagyobb és legszínesebb fesztiváljára kerül sor a Posta téren és a Hild parkban augusztus 15-e és 20-a között. A Sárvár 50+ Városfesztivál és a 39. Nemzetközi Folklórnapok programjait sajtótájékoztató keretében jelentették be a város vezetői és a szervezők.

Népszerű együttesek koncertjei, néptánccsoportok bemutatói, vendéglátás, vásár és tűzijáték várja a sárváriakat és a város vendégeit augusztus 15-e és 20-a között a Posta téren és a Hild parkban. – hangzott el a rendezvényt bejelentő sajtótájékoztatón.

- Egy szerves fejlődés következtében kibővült az augusztus 20-a környéki fesztiválidőszak. Május 1-jétől az október végi Simon – Júdás vásárig rendkívül sok közösségi rendezvény van, így a sárváriak részesei tudnak lenni ennek a „fesztiválcunaminak”. A legkiemelkedőbb programunk augusztus 20-hoz, a városavatáshoz kötődik, és ennek számomra a legkedvesebb rendezvényrésze a folklórnapok. Az ismert okok folytán ez a lelkembe és a szívembe örökre bevésődött – mondta Kondora István polgármester, a Sárvár50+ Városfesztivál védnöke.

A Sárvár 50+ Városfesztivál és a 39. Nemzetközi Folklórnapok minden korosztályt igyekszik megszólítani. - Az elmúlt évi nagysikerű fesztiválból kiindulva úgy gondoltuk, hogy az idén is folytatni kell ezt a rendezvényt, és hol találhattunk volna jobb helyszínt, mint a Posta téren és a Hild parkban. Ha igazi nyári idő lesz, akkor ez az épített környezet, amit mindig is elképzeltünk magunknak itt Sárváron, ennek a fesztiválnak egy kiváló helyszíne lesz – szólt Máhr Tivadar alpolgármester, a Sárvár50+ Városfesztivál védnöke.

A 39. Nemzetközi Folklórnapokra tíz ország küldte el képviselőit, idén minden program a Posta téren lesz, kiköltöznek a várból. - Érkeznek Csehországból, Észtországból, Indonéziából, Macedóniából, Mexikóból, Németországból, Szlovákiából, Törökországból. Magyar csapat jön Brassóból. Fellépnek a Sárvári Néptánckör és a Senior Néptánccsoport táncosai, illetve a Regős Együttes – tudtuk meg Ódor Viktória fesztiváligazgatótól.Augusztus 15-e és 20-a között a Posta téri színpadon estéről estére jól ismert együttesek lépnek fel. Több olyan zenekart várnak, akik eddig nem jártak Sárváron. - Kiemelném, hogy már augusztus 15-én este elkezdődik a rendezvénysorozat a Karthago koncerttel. Aztán 16-án indul a foklórnapok megnyitója, 17 órakor a Magyar Dudazenekar fogja bedudálni a közönséget a színpadhoz, majd egymás után következnek a tánccsoportok, rendkívül egzotikus lett az összeállítás. De már aznap este folytatódik a program Folkfonics koncerttel, az Ataru Taiko, japán dobszínházzal, és Zoord koncerttel. Aztán fellép még Palya Bea, a Gymes, Kökény Attila, a Kiscsillag, az AB/CD Tribut, Freddie, az Ocho Macho, a Follow the Flow - sorolta Molnár Andrea, a Nádasdy Kulturális Központ programfelelőse, kulturális menedzsere.

Minden korosztályt igyekszik megszólítani a rendezvény. A fesztivál hétvégéjétől minden nap játszóház várja a gyerekeket. A programok közt érdemes sétát tenni a kézműves vásáron, illetve megkóstolni a borudvar és a sörösházak kínálatát. Természetesen finom ételek fogyasztására szintén lehetőséget kínálnak.

- Azt szeretnénk, hogy ennek a fesztiválnak a hat napja legyen a családoké, a barátságoké, az ismerősöké, esetleg az új szerelmeké. Mindenre adunk alkalmat, hiszen lesznek olyan koncertek, amelyek inkább a romantika jegyében zajlanak, lesznek olyanok, amelyek a buli jegyében, de lesznek gyermekfoglalkoztatók és ott lesz az a folklórfesztivál is, amely ennek a rendezvénynek a gerincét adja. A Sárvár 50+ lesz a város első ökofesztiválja, ahol YAMA száz százalékban lebomló, növényi keményítőből készült poharakban kínáljuk az italokat. Ezzel a város és a Nádasdy Kulturális Központ a környezettudatosság jegyében példát szeretne mutatni, hogy, minden egyes apró lépéssel a jövőnket hosszabbíthatjuk meg – mondta Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális központ igazgatója.

Minden este zárásként utcabálra, az utolsó napon pedig a tűzijáték után táncházra kerül sor. Idén a tűzijátékot nem a vár északnyugati bástyájáról lövik, hanem a Zeneháza tetejéről.

- A fesztivál tervezett gazdag programja mellett a házigazda felelősségével és büszkeségével készülünk a fesztiválhelyszínek szépségének és ápoltságának megőrzésére, fokozására. Szívesen emlékszem vissza, hogy a „Virágos Sárvárért!” projekt annak idején az önkormányzat és a lakosság teljes egyetértésével, összefogásával indult, és a város szó szerint kivirágzott. A zöld környezetünk alakítását ízlés és tettvágy irányította, és eredményezte azokat a színpompás virágszigeteket, virágzó lámpaoszlopokat, burjánzó erkélyeket, kerteket, amelyekben minden ide látogató gyönyörködik. Biztosan érezhető, de nem mindig fogalmazzuk meg, hogy ez a tudatosság nyilvánul meg ma is minden tervezett beruházás során a zöld környezet kialakításában. A rendezvény helyszínén az elmúlt években 3 ezer négyzetméter területet parkosítottunk, tehát a Posta téren és a Hild parkban ekkor mérettel nőtt a város „lélegző tüdeje”. A fesztivál ideje alatt fokozott figyelmet fordítunk a gondozottság, a tisztaság fenntartására. Biztos vagyok abban, hogy a sárváriak most is jó házigazdaként fogadják a vendégeket, és vesznek részt a rendezvényeken. Az idei 50+ legfőbb törekvése minden sárvári megszólítása, kimozdítása. Fogadják el minél többen a meghívásunkat, éljük át közösen a Posta téren, a Hild parkban a fesztivál minden örömét, a koncertek hangulatát a találkozások, beszélgetések vidámságát, hisz a közösen megélt öröm az, ami igazán maradandó - tolmácsolta a város vezetőinek és a szervezőknek a meghívását dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző.