Kedvencek közé 2020. 4. 4. - Szombat, 16:13 - Névnapok: Izidor

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Elkészült a Sárvár-Gérce közötti kerékpárút - Szabályosan és biztonságosan kerekezhetünk

2018.12.14. 18:17

A műszaki átadás szakaszába ért a Sárvárt Gércével összekötő kerékpárút kivitelezése. Az infrastrukturális beruházás 300 millió forintos kormányzati támogatásból valósulhatott meg, és része egy komplex vasi kerékpárút fejlesztési koncepciónak.

Gércétől indul és a 84-es főúttal párhuzamosan haladva Sárvár-Hegyközségnél, az új köztemető mellett ér véget az a kerékpárút, melyet a Vas Megyei Önkormányzat és Sárvár Város Önkormányzata konzorciumi partnerként közösen valósít meg egy turizmusfejlesztési projekt keretében. A kivitelezés egyik nagy érdeme, hogy megteremti a kerékpáros közlekedés lehetőségét a két település között. A 84-es számú főútvonal ezen szakaszán ugyanis tilos kerékpározni.
A megvalósításhoz az önkormányzatok 300 millió forint kormányzati támogatást nyertek el, a projekt teljes költsége az önrésszel együtt közel 335 millió forint. Dr. Kondora Bálint a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Sárvár – Gérce közötti 2,9 km hosszúságú, kétsávos, EU szabványnak megfelelő kerékpárút megépítése 268 millió forintba került, és fontos része a megyei kerékpárforgalmi hálózatnak.
- Egy nagy megyei, elsősorban turisztikai célú hálózat kialakítása a célunk. Celldömölktől Sárváron át egészen Bükig tartana az úgynevezett termál kerékpárút. Ennek égisze alatt került most kivitelezésre a Sárvár- Gérce közötti szakasz is – részletezte az alelnök.
A projekt keretében a Vas megyei termál kerékpárút mentén egységes információs táblák kerülnek kihelyezésre, valamint hét településen – Bük, Bő, Szeleste, Rábapaty, Sárvár-Hegyközség, Vásárosmiske és Celldömölk területén – kerékpáros pihenőhelyeket létesítenek.
A Hegyközség tetején egy forgalomszámláló eszköz is elhelyezésre került, melynek segítségével mérhető lesz a túraútvonal kihasználtsága.
Dr. Kondora Bálint elmondta, a projekt befejezése 2019. június 30-ra várható, a Sárvár-Gérce közötti kerékpárút azonban gyakorlatilag már elkészült és használatba is vehető. Az ünnepélyes átadására a műszaki átadást követően, a jó idő beköszöntével kerül sor.