Kedvencek közé 2020. 6. 1. - Hétfő, 11:03 - Névnapok: Tünde

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Elkezdődött a tetőfedés az iskola új épületén

2019.02.02. 11:59

A Sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola területén látványos munka zajlik. Az iskola bővítése jó ütemben halad, az új épületszárny falai már állnak, és elkezdődött a tetőfedés is.

A téli hónapokban is folytatódott a katolikus iskola bővítésének kivitelezése. Mint ismert, a sárvári intézmény egy nagyságrendileg 2 milliárd forintos beruházás során bővítheti, illetve modernizálhatja iskolaépületét. A munkálatok tavaly nyáron kezdődtek, az új épületszárny építése jó ütemben halad.

- Elkészültek a falak, főépítmények, és a munkások jelenleg már a tetőfedést végzik. Mindez azt is jelenti, hogy rövidesen megkezdődhetnek a belső területeken a kőműves és gépészeti munkák – tájékoztatott a beruházás kapcsán Ördög Tibor, a Szent László Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az új épületszárnyban helyet kap egy közel ezer négyzetméteres tornacsarnok, öltözők, szertárak, több tanterem és szaktanterem, valamint egy ebédlő is. Továbbá az iskola mellett kialakításra kerül egy szabadtéri sportpálya.
Ördög Tibor elmondta, bíznak abban, hogy a kivitelezés a következő tanév kezdetére befejeződik, és az elsősöket szeptemberben már az új tantermekben tudják elhelyezni.

- A természettudományi, nyelvi, informatikai, művészeti és technika szaktantermek mellett négy új tanterem is helyet kap az épületben, amely az elsősöket és másodikosokat fogja szolgálni. Azt tervezzük, hogy 2019 szeptemberében is kettő első osztályt indítunk, és az elsősök már ebben a szép, új környezetben tudnak tanulni, itt lesz az osztálytermük – fogalmazott az igazgató.

A beruházás érdekében az intézménynek áldozatot is kellett hoznia. A régi melléképületek lebontásra kerültek, az iskolaudvarból építési munkaterület lett. A munkálatok mintegy háromezer négyzetméteren zajlanak, így a kivitelezés végéig az iskola közösségének kevesebb tér áll rendelkezésére.
- Most csak egy pici udvarunk van, és bár a tanulók már megszokták az új körülményeket, nagyon várják, hogy elkészüljön az új sportpálya és az udvar. Ha befejeződnek a munkálatok, a gyerekeknek újra kinyílik a tér – adott hangot reményének Ördög Tibor.

A katolikus iskola nagy várakozásokkal és tervekkel tekint tehát a következő tanév elé, addig pedig igyekeznek mindent megtenni, hogy a beruházás ellenére is zavartalanul folyjon a tanítás és a gyermekek ellátása az iskola falai között. Ebben segítségükre van a Sárvári Tankerületi Központ, illetve a város többi iskolája is.