Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 07:43 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Fejlesztések a Gárdonyi iskolában

2019.01.23. 11:14

Energetikai és esztétikai megújulást hoz a 2019-es esztendő a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Két beruházás is folyamatban van az intézményben, amelyekről Németh Ernő igazgató adott tájékoztatást.

A fejlesztések egyrészt egy uniós pályázatnak, másrészt a Sárvári Tankerületi Központ támogatásának köszönhetően valósulnak meg. A projektek nemcsak esztétikai megújulást hoznak az intézmény életébe, de jelentős energia - megtakarítást is eredményeznek majd.

- A Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolában, a Sárvári Tankerületi Központ finanszírozásában megvalósult a tetőtér és az emelet villamosenergetikai korszerűsítése egy 15 millió forint értékű beruházás keretében. Megújultak a világítótestek a tantermekben, a folyosók mozgásérzékelős világítást kaptak. Az eddigi neonok helyett felszerelt LED lámpák 120 fokos szögben világítanak, és kevésbé rontják a tanulók szemét. Nem utolsó sorban a felszerelt világítótestek fogyasztása harmada az eddigieknek, így bízom abban, hogy a villamosenergia felhasználásunk a következő időszakban jelentősen csökkenni fog – mondta el Németh Ernő igazgató, akitől megtudtuk, hogy egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően valósul meg egy másik beruházás az intézményben.

- A másik projekt az egy energetikai beruházás, egyrészt az épület északi része 15 cm-es szigetelést kap. Másrészt az intézmény tetőzetére 182 napelemet fognak felszerelni, és a tornacsarnokban már kicserélték a nyílászárokat. A tornacsarnok és az új épület fűtését hőszivattyúval fogják megoldani, az egész épület padlását leszigetelik, és a radiátorokat is kicserélik. Az elmaradt nyílászárokat és bejárati ajtókat is kicserélték már az egész épületen. Az energetikai felújítás 222 millió forintos beruházás keretében valósul meg – tudtuk meg Németh Ernő igazgatótól.

A projektek által a Gárdonyi iskola épülete egyrészt esztétikailag, másrészt energiafogyasztás szempontjából is meg fog újulni.