Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 21:10 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Felavatták a Jókai és az Akácfa utcákat

2019.09.14. 11:04

Felavatták a Jókai és az Akácfa utcák felújított útburkolatát, együtt ünnepelhetett a két utca és a környék lakói. A Kanona Band muzsikájával vette kezdetét az avatás. A környék lakóit Szabó Zoltán, a Kertváros egyik önkormányzati képviselője köszöntötte, aki beszédében visszatekintett az elmúlt öt év eredményeire, és szólt a következő időszak terveiről.

Mint mondta, folytatni kell a megkezdett út- és járdafejlesztéseket, csapadékcsatorna építéseket, a játszóterek korszerűsítést a Kertvárosban, hogy még komfortosabb legyen itt az élet.

- Kertvárosi képviselőnek egy útátadás a legnagyobb öröm! Látszik, hogy tervszerűen haladunk a Kertvárosban, nem a körzethatárok figyelembevételével. Hiszen például a csapadékvíz nem válogat, a déli területek felől haladunk észak felé a csapadékcsatorna kiépítésével, és csak ezt követően kezdődhet el az utak felújítása, így a következő ciklusban számos utca megújulhat a Kertvárosban – mondta Szabó Zoltán, aki hozzátette a járdafelújítással már jobban állnak, mivel a kertvárosi járdák többsége már a korszerűbb bitumenes felülettel rendelkezik.
Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, a Kertváros másik önkormányzati képviselője leszögezte, az önkormányzat a jövőben is megteremti a forrásokat a felújításokhoz önerőből és kormányzati támogatásból. A Jókai utca 51 millió forintos felújításához 30 millió forint belügyminisztériumi támogatást, míg az Akácfa utca 42 millió forintos felújításához 50 %-os támogatást nyert a sárvári önkormányzat, a fennmaradó részt saját erőből biztosította. Dr. Máhr Tivadar köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek az utcák felújításához elnyert forrásokért, és kérte további támogatását.
Ágh Péter országgyűlési képviselő avatóbeszédében bejelentette, hogy újabb 29 millió forintot nyert útépítésre a sárvári önkormányzat a Belügyminisztériumtól. – Sárvárt együtt építjük a kormánnyal, az utcák felújítása egy fontos stratégiai cél. A Belügyminisztérium évről évre ír ki pályázatot útfelújításra, és Sárvár ezeken rendre sikerrel szerepel. Az a célunk a jövőben is, hogy a közös építkezést folytatni tudjuk Kondora István polgármesterrel és csapatával, ehhez szükségünk van a sárváriak támogatására az október 13-i önkormányzati választáson – mondta Ágh Péter.
Kondora István polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat számára Sárvár mind a 102 utcája egyaránt fontos, és a jövőben is tervszerűen folytatódnak az út- és járdafelújítások, csapadékcsatorna építések. – A Kertváros déli utcasora szinte teljes egészében megújult, néhány utca van még itt hátra és a Nádasdy utcától északra eső területeken fekvő utcákban folytatjuk a következő ciklusban az útfelújításokat – húzta alá a polgármester.

Bejelentette, hogy most az elnyert belügyminiszteri támogatásból a Vörösmarty és az Uzsoki utcák újulhatnak meg.