Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Tájékoztató a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításával kapcsolatban

2021.03.07

Kondora István polgármester közzétette tájékoztatóját a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításával kapcsolatban. Helyi információk a bölcsődéről, óvodáról, gyermekétkeztetésről, piacról és egyebek mellett a hivatal működéséről.

Tájékoztató a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról Sárvár

Az új kormányrendelet értelmében a szájmaszk használata a települések belterületén kötelező, így Sárvár valamennyi közterületén, utcáján kötelező a maszkviselés.

Közterületen illetve nyilvános helyen mindenki köteles más emberrel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legszűkebb személyi körre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.

A Sárvári Cseperedő Bölcsőde a kormányrendelet értelmében a továbbiakban is nyitva lesz, és a bölcsődei ellátást igénylő szülők vihetik az intézménybe a gyermekeiket.

A sárvári óvodákban március 8-ától, hétfőtől rendkívüli szünet lesz, nyitás április 7-én, szerdán lesz.  

Az általános iskolákban március 8-ától digitális oktatás lesz március 31-ig. A tavaszi szünet utáni első tanítási nap április 7-e.

Az iskolai, óvodai gyermekétkeztetéssel kapcsolatban a következő döntés született: Sárvár Város Önkormányzata a rendkívüli veszélyhelyzet idején is biztosítja az általános iskolai tanulók és az óvodások intézményi gyermekétkeztetését, amelyet az Elamen Zrt.-n keresztül valósít meg. A megrendeléssel kapcsolatos teendőket az IGESZ Sárvár látja el a korábban leadott megrendeléseik alapján. Kérem a szülőket, hogy jelezzék, kérik- e gyermekük részére az étkezés biztosítását. Igényeiket a torok.krisztina@igeszsarvar.hu e-mailen, a 30/244-8285- ös és a 95/326–661-es telefonszámokon jelezhetik.

Tájékoztató a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról Sárvár

A városi piac a megszokott rend szerint továbbra is nyitva lesz, a szájmaszk használata kötelező.

A Sárvári Közös Önkormányzati Hivatalban a személyes megjelenésen alapuló ügyfélfogadás szünetel. Az anyakönyvi és a hagyatéki ügyekben kizárólag a 95/523-134-es telefonon előre egyeztetett időpontban van lehetőség személyes ügyfélfogadásra.

 

Telefonon, továbbá e-mailen, illetve hivatali kapun, e-önkormányzati portálon keresztül az ügyfelekkel, partnerekkel való kapcsolattartás folyamatosan biztosított.

 

Telefon: 95/523-100, e-mail: onkormanyzat@sarvar.hu

 

A kialakult járványügyi helyzetre az egyetlen megoldás, ha minél nagyobb számban kapnak az emberek védőoltást, ezért kérjük, hogy regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon!

Vigyázzunk egymásra!

 

Sárvár, 2021. március 6.

 

Kondora István

polgármester

További híreink

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

2024.06.05

Május 24-én felavatták a megújult kirándulóerdőt, így a sárváriak és a városba látogatók újra birtokba vehetik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai eltávolították a veszélyes fákat, új csemetéket ültettek és renoválták az ökoturisztikai berendezéseket.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!