Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Kerékpáros fejlesztések indultak Sárváron

2023.07.20

Július 3-án délelőtt megtörtént a munkaterület átadása a TOP Plusz Program támogatásával megvalósuló kerékpár – turisztikai fejlesztésnek.

Horváth László, Inokai Csaba, dr. Szijártó Valéria, Szabó Zoltán és Kondora István a helyszínen

A Tizenháromváros utcában jelen volt Kondora István polgármester, Szabó Zoltán alpolgármester, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, dr. Bankits László aljegyző és - többek között - Horváth László műszaki ellenőr valamint Inokai Csaba, a kivitelező képviselője.

- A Széchenyi Terv Plusz Program keretében cél a sárvári turisztikai kerékpárút hálózat teljessé tétele, így a két részből álló projekt során újabb 1 kilométer kerékpárútat építenek és mintegy 200 méter kerékpározható közutat újítanak fel – mondta el Kondora István polgármester.

A Tizenháromváros utca burkolatfelújítása július 11-én el is kezdődött az útburkolat felmarásával, és már el is készült. Az új burkolat megépítését követően jelölik itt ki a kerékpáros nyomsávot. Ez a 200 méteres felújítás közel 57 millió forintba kerül.

Terramixes technológiával készült a Tizenháromváros utca új burkolata

A TOP Plusz Program keretében támogatott beruházás során épülő új kerékpárút a Vadkert körút és a Zuhogó utca között a Gyöngyös műcsatorna északi oldalán halad majd, a kivitelezése mintegy 206 millió forintba kerül

A projekt megvalósítását Sárvár Város Önkormányzata és a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi formában bonyolítja le. A projekt vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg. A kivitelezés várhatóan 2023 júliusától 2024 júniusáig tart.

A beruházás célja, hogy a turisztikai szempontból jelentős vonzerővel bíró szabadidő- és pihenőpark, valamint a Csónakázó tavak és a Horgász-tó területe, illetve e területek nyújtotta szolgáltatások olyan attrakciókkal bővüljenek, melyek hozzájárulnak a négy évszakos kihasználtsághoz, a szezonalitás jelentette problémák, hatások csökkentéséhez. A projekt megvalósulását követően a kertvárosiak is biztonságosabban közelíthetik meg a belvárosi területeket.

További híreink

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

2024.06.05

Május 24-én felavatták a megújult kirándulóerdőt, így a sárváriak és a városba látogatók újra birtokba vehetik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai eltávolították a veszélyes fákat, új csemetéket ültettek és renoválták az ökoturisztikai berendezéseket.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!