Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Évet értékelt Kondora István polgármester

2024.02.22

Megtartotta hagyományos évértékelőjét Kondora István polgármester a ZeneHázában, amelyen a helyi cégek, intézmények, egyházak és civil szervezetek képviselői vettek részt. A rendezvényen közreműködött a Regös együttes, Szakály Dominik, a Tinódi gimnázium 10. B osztályos tanulója, a háziasszony Kondora Anikó volt.

A ZeneHázában értékelt évet Kondora István

Kondora István beszámolt a város elmúlt évéről, valamint ismertette az előttünk álló esztendő terveit, így az évértékelő egyben évkezdő is volt.

A polgármester öt témára bontva értékelte a 2023-as esztendőt. Szólt az ipar, a turizmus, a beruházások és fejlesztések, a zöld politika, valamint a társadalmi élet – ezen belül a történelmi egyházak, a civil szervezetek, az intézmények, testvérvárosi kapcsolatok – szerepéről, eredményeiről. Megemlékezett a jeles jubileumokról

A Regös Együttes muzsikált az ünnepélyes évértékelőn

Kiemelte, nagy büszkeség, hogy Sárvárt Vas vármegye kulturális fővárosaként szokták emlegetni. Ez nem érdem nélküli, rendkívül sok program van a városban.

Kondora István az évértékelő ünnepségen bemutatta Sárvár város 2024. évi borát, ami a TündérOrszág Cuvée 2019 nevet viseli. A száraz fehér bor az Ászár-Neszmélyi borvidékről származik, a Bősze Pincészet díjnyertes bora

Szakály Dominik Örkény István Nápolyi című egypercesét adta elő

Az évértékelő végén Kondora István bejelentette, hogy elfogadta a felkérést, és újraindul a polgármesteri tisztségért 2024-ben.  A rendezvényt követően Facebook –  oldalán is bejelentette az újraindulását: „Az önkormányzati ciklus végéhez közeledve úgy döntöttem, hogy elfogadom a felkérést, és ismét elindulok a polgármesteri tisztségért, amelyet a mai évértékelőn jelentettem be. Köszönöm az elmúlt évek közös munkáját mindazoknak, akik fontosnak érezték Sárvár fejlesztését! Célom, hogy közös lendülettel és tenniakarással folytassuk azt a munkát, amely Sárvár és a sárvári családok jövőjét szolgálja!” – olvasható a posztban.

Kondora István 1994-2002-ig dolgozott képviselőként, illetve bizottsági elnökként Sárvár Város Önkormányzatában. 2002-től - két cikluson át - alpolgármesterként és 2010 óta polgármesterként vezeti Sárvárt a választók bizalmának és támogatásának köszönhetően.

dr. Szijártó Valéria, Dr. Máhr Tivadar, Kondora István és Szabó Zoltán az évértékelőn

Az évértékelőt követően a meghívott vendégeket egy koccintásra várták, majd mindenki megízlelhette Sárvár város új borát. A Szürkebarátra épülő, Rajnai Rizlinggel és egy kevés Sárga Muskotállyal fűszerezett bor nagy sikert aratott.

További híreink

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!