Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Ülésezett a sárvári képviselő-testület a Városháza nagytermében

A sárvári képviselő-testület támogatta, hogy dr. Gulyás Ferenc rendőrezredest, rendőrségi főtanácsost nevezzék ki a Sárvári Rendőrkapitányság vezetőjének 2024. május 1-től. Dr. Gulyás Ferenc 2023. november 1-től látta el a sárvári rendőrkapitányság vezetését, amely egy év időtartamra szólt. A vármegyei rendőr-főkapitány írásban arról tájékoztatta a testületet, hogy Dr. Gulyás Ferenc agilis és alapos vezető, irányítása alatt az állomány összefogottan, jó színvonalon végezte munkáját, így a testület egyhangúlag és örömmel támogatta újabb kinevezését.

dr. Szijártó Valéria, Kondora István, Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán az ülésen

Beszámolót hallgattak meg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Szent Jakab Szociális Központjának és Levendula - Házának 2023. évi szakmai munkájáról az ülésen. A szociális központ szolgáltatásait 6 sárvári, míg a Levendula Házét, ahol pszichiátriai betegeket látnak el, 13 sárvári lakos vette igénybe.

Megállapították a 2024/2025-ös nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás feltételrendszerét, így április 23-24-re tűzték ki az óvodai beíratás időpontjait, amelynek helye a Sárvári Vármelléki Óvoda székhelye lesz.

A Bethlen Gábor Alaphoz benyújtandó pályázatról Szabó Zoltán adott tájékoztatást

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a „2024. évi testvértelepülési programok és együttműködések” felhívásra a Bethlen Gábor Alaphoz. Az önkormányzat 2 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázik, amelyből az idei Sárvári Nemzetközi Folklórfesztiválhoz kapcsolódóan valósítanának meg testvérvárosi programot. 

Napirendre kerültek az az önkormányzati cégek üzleti tervei is, a Sárvári Gyógyfürdő Kft., a Sárvári Városgondnokság Nonprofit Kft., a Sárvári Média Nonprofit Kft. és a Sárvári Sportfólió és Kulturális Kft. is elkészítette az ide évre vonatkozó tervét. A testület jóváhagyta az önkormányzati cégek üzleti terveit, amelyek stabil működést biztosítanak valamennyi társaságnak. 

További híreink

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

2024.06.05

Május 24-én felavatták a megújult kirándulóerdőt, így a sárváriak és a városba látogatók újra birtokba vehetik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai eltávolították a veszélyes fákat, új csemetéket ültettek és renoválták az ökoturisztikai berendezéseket.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!