Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Közös megemlékezés a Soproni úti köztemetőben

2021.11.02

A Magyar Honvédség és Sárvár Város Önkormányzata halottak napja közeledtével közös megemlékezést tartott a Soproni úti köztemetőben. Koszorúzással és mécses gyújtással emlékeztek meg az I. és II. világháború hősi halottjairól.

Közös megemlékezés a Soproni úti köztemetőben

Október 26-án a Soproni Úti temető hősi parcellájában, az első világháborús katonaáldozatok sírjainál emlékeztek meg a Magyar Honvédség katonái a két világháború hősi halottjairól. Sárvár Város Önkormányzatát Kondora István polgármester képviselte a halottak napi megemlékezésen.

Ünnepi beszédet Babos Sándor őrnagy, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 17. Hadkiegészítő és Toborzó iroda irodavezetője mondott.

- Az élet egy nehéz időszakban, nehéz feladatok megoldását és önfeláldozást várt el tőlük, ők ezek elől nem kitértek, nem megszöktek, hanem ezeknek méltó módon megfeleltek. Ezért vagyunk ma itt a sírjaiknál, ezért emlékezünk meg róluk, és rajtuk keresztül másokról is, akik velük együtt ezt tették – méltatta a katonahősöket ünnepi beszédében az őrnagy. Hozzátette, cselekedeteikkel példát tudnak mutatni a felnövekvő gyermekeknek, fiataloknak.

Közös megemlékezés a Soproni úti köztemetőben

A megemlékezők mécseseket helyeztek el a sírjeleknél. A hősi parcellát és benne 38 katonai síremléket még 2018-ban, a nagy háború századik évfordulója alkalmából újíttatta fel az önkormányzat a Honvédelmi Minisztérium támogatásával. A megújult emlékhely méltó módon őrzi az elesett katonák emlékét.

Közös megemlékezés a Soproni úti köztemetőben

A megemlékezés a II. világháborús emlékmű megkoszorúzásával, katonai tiszteletadással zárult Sárváron.

További híreink

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

2024.06.05

Május 24-én felavatták a megújult kirándulóerdőt, így a sárváriak és a városba látogatók újra birtokba vehetik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai eltávolították a veszélyes fákat, új csemetéket ültettek és renoválták az ökoturisztikai berendezéseket.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!