Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 10:34 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Galaktikus utazással indul a sárvári mozi

2019.12.09. 08:23

A Kabos László Filmszínház december 18-án nyitja meg kapuit a nézők előtt. A Sárvár Arénában kialakított mozi a legmodernebb technikával készült, 3D-s képélménnyel és a legújabb filmekkel várja a nézőket.

Kondora István polgármester Vámos Zoltánnal, a Sárvári Sportfólió Kft. ügyvezetőjével tartott a nyitás előtt egy utolsó bejárást a sárvári moziban, amely elnevezésével Kabos László sárvári születésű komikus, színész, Jászai Mari – díjas érdemes művész, a város díszpolgára előtt tiszteleg.
– Sárváron a mozizás mintegy 100 éves múltra tekint vissza, de a sárvári mozi 15 évvel ezelőtt bezárt, mert nem felelt meg a kor kihívásainak. A sárváriak azonban az elmúlt években nagyon sokszor mondták, hogy kellene egy új mozi. Nagyon örülök, hogy végre a Sárvár Arénában elkészülhetett ez a filmszínház. Ezzel egy olyan közösségi programlehetőséget teremtettünk a városban, amely fontos része a helyi kultúránknak – húzta alá Kondora István.

Vámos Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, hogy az elmúlt években több mint 15, a sárvárihoz hasonló, egytermes mozit néztek meg tapasztalatszerzés céljából. - Ebből próbáltunk ötleteket nyerni, másrészt ihletet meríteni, hogy milyen műszaki megoldásokkal készüljön el az új mozi. Közel 130 férőhelyes lett, a legmodernebb vetítéstechnikával, egy nagyon komoly vászonrendszerrel és 7.1 Dolby hangrendszerrel rendelkezik – szólt az igazgató.
A Kabos László Filmszínház december 18-án indul a Star Wars – Skyvalker kora premierjével, de például a Jumanji legújabb részét is vetítik, és a karácsonyi időszakban számos új animációs filmet is.
- Szeretnénk a 2019-es év legsikeresebb mozifilmjeit is elhozni Sárvárra. Egyébként a filmeket már a premier napján, sőt, amit lehet, premier előtt szeretnénk vetíteni – hangsúlyozta Vámos Zoltán.

December 10-étől lesz elérhető a sárvári mozi weboldala, ekkor indul az online jegyértékesítés. A Dunántúlon elsőként jegyértékesítő automatából is lehet majd jegyet venni a moziba. – Mindenkit arra bíztatok, hogy használja az online felületet illetve az automatát, mert ezen a két felületen váltott jegyek kedvezőbb áron lesznek elérhetőek, mint a pénztárban vásároltak – szólt az igazgató.
A 3D-s filmek megtekintéséhez szükséges szemüvegeket a moziban lehet megvásárolni, majd haza lehet vinni, és a következő előadásokon is lehet ezeket használni.

A Kabos László Filmszínházban a december 18-i nyitásra minden készen áll, és természetesen a moziélményhez elmaradhatatlan popcorn és cola sem hiányzik majd a büféből.