Kedvencek közé 2020. 3. 30. - Hétfő, 03:01 - Névnapok: Auguszta

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Ha kenyér van, minden van

2019.08.24. 12:03

Az államalapításra, az új kenyérre, valamint a várossá válásra való megemlékezést Kondora István polgármester beszédével, az új kenyér megszegésével, folklórgálával és tűzijátékkal ünnepelte Sárvár.

Régi hagyomány már, hogy a megemlékezés a nemzetközi folklórnapok gálájához kapcsolódik. Kondora István köszöntötte a Posta téren megjelent ünneplőket. Kiemelte: A Hild park és a Posta tér ismét bizonyított. Közösségi térként is kiválóan funkcionálnak. Alkalmat adnak találkozásokra, gasztronómiai és koncertélmények szerezhetők itt. Ugyanakkor méltó helyszínei az ünnepi megemlékezéseknek, így az augusztus 20-nak is.
„Szent István öröksége ma is élő Sárváron, hiszen jó szívvel látja vendégül a város a távoli tájakon élő népek képviselőit, akik barátként érkeznek ide” – hangzott el. A városvezető azzal folytatta: A legnagyobb ünnep az államalapításé, ebbe tagolódik Sárvár várossá válásának ünnepe, egymást erősíti a két jeles nap.
A polgármester az új kenyér ünnepe kapcsán úgy fogalmazott: Ha kenyér van, minden van. A kenyér az a táplálék, amely segíthet az élet fenntartásában, segít bármilyen nehéz időket túlélni.
A beszéd után a városvezető megszegte az új kenyeret, majd az ünnep tiszteletére koccintott a színpadra felsorakozott folklóregyüttes vezetőkkel a város borával. Zárásául minden sárvárinak jólétet, biztonságot, szeretetet, békességet kívánt a következő évekre, évtizedekre.